Castelul Bran ar putea ramane muzeu

Castelul Bran ar putea ramane muzeu

0 217

Castelul Bran ar putea ramane muzeu, cel putin asa sustine Corin Trandafir, avocatul lui Domnic de Habsburg, noul proprietar al Castelului. Conform declaratiei lui Trandafir, varianta vanzarii castelului este exclusa, acesta urmand a fi transformat, incepand cu luna mai 2009, in muzeu privat.
„Vrem sa facem un muzeu privat. Vanzarea nu este luata in discuþie. Discuþiile se axeaza pe preluarea castelului Bran in administrare in luna mai si pastrarea acestuia ca muzeu”, a declarat Corin Trandafir, citat de Medifax.
Pentru a decide soarta Castelului, Dominic de Habsburg va veni in Romania pe 27 ianuarie, cand, asa cum s-a anuntat, va avea intalniri cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu si cu ministrul Turismului, Elena Udrea.
Dominic de Habsburg a devenit proprietar in urma unei contriversate retrocedari, despre care se spune ca s-a facut cu nerespectarea prevederilor legale. Concluzia partine unei Comisii de ancheta a Parlamentului, constituita in 2007 si condusa de deputatul brasovean Dumitru Puchianu. In ciuda concluziilor Comisie si a contestarii retrocedarii nu s-a mai putut face nimic. Ministerul Culturii, in vechea sa alcatuire, a lucrat in cea mai mare taina, iar cand detaliile retrocedarii au fost aduse la cunostinta opiniei publice si a altor factori de raspundere, nu mai era nimic de facut. Castelul nu mai este al nostru, sa speram ca il vom putea macar vizita.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.