Violenta in scoli continua

Violenta in scoli continua

0 216

Ieri dimineata, la Colegiul National „Astra”, a avut loc un incident in urma caruia Ioana M., eleva de 15 ani, a fost bagata in spital de Robert C,elev de 18 ani al aceluias colegiu.
Cearta dintre cei doi s-a iscat cu cateva zile inainte, cand Ioana i-a trimis lui Robert, prin mail, aprecieri nu prea magulitoare si intr-un limbaj mai dur. Ieri, Robert a intalnit fata in scoala si, dupa ce s-au scuipat – se pare ca asta tot un fel de arma alba in devenire este – baiatul i-a aplicat fetei cateva lovituri in fata, spate si burta. Se mai zice ca fata ar fi fost arsa cu tigara si ca i-ar fi disparut si cerceii din urechi, dar aceste afirmatii trebuiesc mai intai probate.
Elevul Robert C. este cunoscut ca un elev cu probleme, afisand un comportament inclinat spre violenta si avand pana acuma 130 de absente. Adaugandu-se si incidentul de ieri, el va fi probabil exmatriculat.
Aceasta este portia administrativa a incidentului, la care se pare ca se va mai adauga si una penala, caci tatal fetei a depus plangere.
In legatura cu toata tarasenia, locotenent colonelul Dan Strauti, purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi, ne-a declarat:
„Fata a fost transportata initial la Spitalul Clinic de Urgente, iar ulterior a fost transferata la Pediatrie, medicii opinand ca trebuie sa ramana internata 2 -3 zile sub supraveghere de specialitate. Noi am intocmit deja, pe numele baiatului, actele premergatoare inceperii urmaririi penale, sub aspectul comiterii infractiunii de loviri si alte violente, insa toti cei implicati sunt cercetati. Tatal fetei a depus o plangere impotriva agresorului.”
Agresorul sustine ca nu i-a aplicat fetei chiar atatea lovituri cate se zice ca ar fi fost, nu regreta fapta si declara: „Fata a primit ce a meritat.”
Este ingrijoratoare violenta crescanda din scoli, unde nu trece zi fara sa nu se intample acte de violenta.Si ce este si mai ingrijorator nu ar fi faptul ca si fetele, tot mai multe, se implica in scandaluri si folosesc cotidian un limbaj suburban – de baieti nici nu mai pomenim – ci faptul ca factorii de raspundere – parintii si scoala in primul rand – nu pun nici cat negru sub unghie umarul la indreptarea situatiei – eternele discutii de pe la sedinte, intruniri, dezbateri, simpozioane etc fiind doar folclor oral de calitate indoielnica. Iar televiziunile, prin programele lor idioate, nu contribuie cu nimic la indreptarea situatiei, ci din contra.
In asemenea conditii binele va mai sta multa vreme ascuns, iar raul ne va domina viata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.