Sageti otravite spre PD-L

Sageti otravite spre PD-L

0 272

La recenta reuniune PSD care s-a tinut la Turnu Magurele pentru a se stabili pasii pe care formatiunea politica avand trei trandafiri ii va avea de facut peste vara ca sa taie spinii din trandafirul cu care si-a impopotonat clopul presedintele Traian Basescu in vederea alegerilor prezidentiale, reuniune furtunoasa, parca in ton cu vremea, Liviu Dragnea a lansat o serie de atacuri si insulte dure la adresa miniºtrilor PD-L, ca atunci cand doua cete de flacai se bat la granita a doua cartiere marginase pe ochioasa fata a bacanului care alimenteaza ambele tabere cu bere si mici.
Liviu Dragnea a aruncat cuvinte dure, nu spun ca nemeritate, dar prea mirosind a pucioasa si praf de pusca, lucru care putea fi elegant evitat printr-o exprimare mai elevata, desemnand aceleasi notiuni, mai ales ca totul s-a desfasurat intr-un cadru oficial.
Sau poate tocmai de aceea?
Nemultumit ca ministerelor controlate de PSD le-au fost reduse bugetele, Liviu Dragnea isi jigneste colegii de coalitie ca la carciuma din colt, dupas cateva rachiuri, tintele vizate de data asta fiind Radu Berceanu si Vasile Blaga.
„Era tampitul asta de Berceanu la o intalnire a Coaliþiei: ‘Noi n-avem probleme cu seceta in Romania! Hai sa-mi aratati si mie!’. Ei asa pun problema. Ce, Emil Boc e mai capabil decat Dan Nica? Am ajuns sa ne dea lectii! si Blaga care vorbeste cand? Numai dimineaþa, ca dupa-amiaza are o problema. Ce, Pogea e mai capabil decat Nita? Nici nu e comparatie”, a tunat Liviu Dragnea.
Nu contest adevarul celor afirmate de Liviu Dragnea, dar poti demonstra cat de tampit sau incapabil este cineva si folosind cuvinte mai civilizate cand te afli in public. Daca vezi ca asta nu ajunge, ca vorbele tale au trecut pe langa urechile tintei, il prinzi pe respectivul undeva, la curba, si, intre patru ochi, il trimiti la origini in exprimare neaosa. Chiar daca ti-a ajuns nesimtirea unora pana peste cap, ca bun politician nu ai voie sa te cobori in troaca cu tarate, ca porcii profita si te halesc cu fulgi cu tot. A fi dur sau „cool” nu inseamna sa te dai teapan si rotund in acelasi timp, ci sa-ti stapanesti nervii ca sa poti gasi solutia cea mai buna.

Dragnea le-a mai explicat apoi colegilor de partid ca pentru a pune mana pe putere trebuie sa castige prezidentialele.
„Numai ca trebuie sa avem parghiile si parghiile sunt scoase la concurs in noiembrie si eu cred ca Mircea Geoana va fi noul presedinte al Romaniei, îi urez succes”, a mai afirmat Liviu Dragnea.
Poate, ca fost bun diplomat – aprecierile apartin americanilor, despre fostul ambasador in SUA, Mircea Geoana – acesta sa faca fata cerintelor unui presedinte in relatiile impuse de functie. Dar Geoana va ajunge cu greu la varf din cauza lipsei de diplomatie in contactul direct cu omul de rand. Este mai usor sa te balacesti in mocirla ignorantei, impreuna cu ignorantii, asa cum face Basescu, decat sa-l tragi pe om la mal si sa-i arati cum poate avea si obraz subtire daca face un efort. Iar acest efort este greu de justificat celor care li-l ceri sa il faca. De aceea si au pedelistii adeziune la public, pentru ca este mai facil sa-ti faci loc dand din coate decat spunand frumos „pardon” sau „va rog, haideti sa avem loc cu totii”.
Alegerile prezidentiale au fost, de fapt, laitmotivul reuniunii pesediste de la Turnu Magurele. La randul sau, Mircea Geoana le-a spus celor prezenti ca persoana de la Palatul Cotroceni are o putere mult mai mare decat pare la prima vedere.

„S-a vorbit aici despre faptul ca puterea inseamna, in principal, putere la presedinte, la guvern, la resurse. Puterea inseamna mai mult decat asta. Inseamna si zona altor atributiuni pe care un presedinte de tara le are. Si vedeti bine ca in aceasta perioada in care a existat o anumita impartire a puterii s-a apasat foarte brutal pe anumite zone de influenta.”
Am tot prognozat, fara sa fiu mare specialist si poate mai mult din instinct, un divort al coalitiei. Se pare ca actiunea este in drum spre masa judecatorului. Iar judecatorul va fi, la infatisarea din toamna, insusi poporul, masa de alegatori.
In schimb, pana atunci, o parasire a „domiciliului conjugal” de catre PSD, adica iesirea de la guvernare, ar putea fi pentru aceasta formatiune politica o chestie cu dus – intors. Pe moment , pesedistul Dan Nica are fraiele Internelor (inca) in mana, si, daca rezista pana la alegeri in functie, ar putea preveni anumite fraude electorale puse la cale de portocalii.
Pe de alta parte, daca din vaza cu patru trandafiri se desprinde buchetul celor trei, acestia ar putea castiga mult in ochii electoratului, mai ales daca, pana la alegeri si in opozitie fiind, ar conveni ca sageata liberala sa-i insoteasca. Intr-un astfel de caz portocala s-ar putea trezi cu o coaja adanc zdrelita si zemuindu-si sucul spre smochinire.
Sa asteptam insa raspunsul pedelist.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.