Raspunsul adevaratilor filozofi

Raspunsul adevaratilor filozofi

0 313

Filozoful Andrei Cornea ii ofera replica ospatarului lui Basescu, spunand ca Romania are „prea multi tinichigii”.
Si omul are dreptate, daca ne gandim ce zarva fac cei atarnand de vremelnicul Basescu, agatati de batai in table goale, ca sa li se accepte chiar si activitati decrepite.
Andrei Cornea a argumentat, ironic, ca presedintelui i se poate da dreptate, daca interpretam celebra, de acum, maxima, in sensul ei pur, comun. Daca, insa, gandim lucrurile in profunzime, seful statului se insala, pentru ca putini absolventi de filozofie devin filozofi, majoritatea ramanand „tinichigii”, a sugerat Cornea.

„Vreau sa inteleg prin filozof acea persoana care, in orice domeniu al cunoasterii, duce lucrurile mai departe, este creativ si deschide un tinut nou sau nestrabatut complet. Cel care parcurge lucrurile cunoscute, stiute, e tinichigiul. In acest nou sens, avem prea putini filozofi. Avem, in schimb, multi tinichigii, multe mediocritati, oameni care nu reusesc sa treaca dincolo de caile cunoscute”, a explicat Cornea.
Nefiind filozof , dar nici tinichigiu – nu subestimez necesitatea meseriei, dar la locul ei – mi-am permis, cred ca intr-un material publicat in cotidianul nostru ieri, sa fiu mai dur cu filozofii tinichigii cum sunt Basescu si toata sleahta lui. As fi si mai dur, dar nu-mi permite bunul simt, seful si respectul oferit cititoarelor, altfel as folosi, chiar coborandu-ma – aici scopul ar fi benefic scuzand mijloacele – injurii neaose si pe deplin meritate de acesti neaveniti.

In context, va aduceti aminte cum, prezent la sedinta de duminica a Executivului, Traian Basescu s-a aratat ingrijorat ca nu mai exista scoli care sa pregateasca mecanici si tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forta de munca in România. „Sa facem ce ne trebuie, noi facem filozofi”, a spus atunci plavanul statului.
Si daca tot trebuie sa iubim tinichigii, sa folosesc vocea lor: rahatule, misca-ti duhoarea dintre noi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.