Actiune UDMR la Sf. Gheorghe – Covasna

Actiune UDMR la Sf. Gheorghe – Covasna

0 236

la In buricul targului Sfantu Gheorghe, sute de persoane de etnie maghiara au format un lant uman, protestand fata de schimbarile la nivel de deconcentrate, de parca in alte judete nu s-ar fi facut schibarile „de rigoare” pe criterii politice si nicidecum etnice, cum insinueaza sefii clontosi udemeristi.
Actiunea a fost organizata de UDMR Covasna si este una din formele de protest la care Uniunea a apelat in ultima perioada ca reactie fata de ordonanta privind institutiile deconcentrate.

„Ne-am adunat pentru a sensibiliza politicienii romani ca lucrurile nu sunt in ordine, ca maghiarii din aceste zone sunt neluaþi in seama”, a declarat presedintele UDMR Covasna, senatorul Albert Almos.
Cum naiba nu au fost bagati in seama? Ba din conta, au fost adusi in randul celorlalte judete, unde au fost facute mari schimbari la deconcentrate.
„Am facut un apel la cetateni sa participe la un lant al solidaritatii, de 20-30 de minute, in centrul orasului. Aceasta este o altã forma de protest si este si initiativa cetatenilor, care au cerut sa protestam”, a afirmat si presedintele Consiliului Judeþean Covasna, Tamas Sandor.
Da, au cerut cetatenii, dar cine i-a injectat, probabil cu vreo halca de slana si un butoias cu palinca?

Senatorul Albert Almos a mai spus ca protestele vor continua si au deja in vedere cateva idei de actiuni pe care le vor aplica la momentul potrivit.

In urma cu o saptamana, UDMR Covasna a pornit la Sfantu Gheorghe si o campanie de strangere de semnaturi in sprijinul „Proclamatiei de la Miercurea-Ciuc”, iar langa cortul unde are loc actiunea a afisat si numele directorilor maghiari din mai multe judete care au fost schimbati din functie.

Aceasta „Proclamatie de la Miercurea Ciuc” are noua puncte – daca mai bagau unul ar fi semanat a decalog maghiar in tara Romania! – si a fost semnata de aproximativ 30 de lideri UDMR la mitingul de la sfarsitul lunii mai, din Miercurea Ciuc. Prin acest document se exprima doleantele maghiarilor – oare cati dintre maghiarii din aceste judete cu probleme doresc, naimbolditi de cativa zapauci, sa adere la ideea acestor doleante? – adica dreptul la autoguvernare si la autodeterminare, asigurarea folosirii limbii materne a minoritatilor nationale ca limba oficiala la nivel local si regional, conducatorii demisi sa fie repusi in fruntea institutiilor si alte maruntisuri prin care sa-i marginalizeze pe romanii traind inca pe acolo, dupa modelul aparthaidului sud-african de odinioara.
Liderii PSD si PD-L Covasna au criticat de mai multe ori astfel de actiuni ale UDMR si au sustinut ca schimbarile care au avut loc nu sunt de natura etnica, ci politica, iar Uniunea ar trebui sa invete sa si asume rolul de forta politica in opozitie, nu sa transfere totul in sfera etnicului.
Dar te poti pune cu rebelele gene asiatice? Numai roman sa nu fii in aceste tinuturi bantuite de duhul raului, in care frumusetea florilor paleste in vifornita unui rasism de neinteles in mod logic.
Dar situatia este de inteles, atata vreme cat papagalii care conduc Romania stau sa-si smulga reciproc penele si nu vad umbra uliului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.