Cat va costa chiria europarlamentarei EBA la Bruxelles

Cat va costa chiria europarlamentarei EBA la Bruxelles

0 235

Sarmana EBA, cea care a pornit la lupta apriga si grea ca singurica si fara parale, si a invins totusi balaurul cel rau, cu multe capete, care muscau prin mass-media de toate gradele si cu toate armele, s-a intors sa se refaca, dupa ce a debitat o serie de tampenii si minciuni in campanie, folosite drept sabie si scut, in sanul partidului care a format-o dupa chipul si asemanarea sa.
Si totusi EBA a avut un aliat-surpriza, tinut in maneca, la fel cum fac cei ce trisaza la carti. Iata cum sta treaba.
Elena Basescu a beneficiat, in campania electorala, de donatii de aproximativ 100.000 de euro. astfel, fiica presedintelui este pe locul cinci la capitolul donatori dintre toate fortele politice inscrise in cursa pentru europarlamentare.
Potrivit raportarilor facute la Autoritatea Electorala Permanenta, EBA a beneficiat de donatii in valoare de 430.800 de lei, mai mult decat UDMR, care a declarat 417.880 de lei, dar ai decat PRM, cu 180.000 de lei.
Oare de unde atatia bani? Ce, tinerii ei admiratori, chiar apartinand organizatiei de tinetet a PD-L, sunt asa de avuti incat sa o fi putut sponsoriza in halul acesta? Sau scumpul babac a facut un semn cu bagheta magica spre cativa dintre bogatii sai subordonati politic?
Seful statului, in schimb, a declarat ca a convins-o pe fiica sa, Elena Basescu, sa nu candideze la locale si legislative pentru ca „nu poti sa cobori de pe podium in Parlament“, iar inaintea euroalegerilor i-a spus ca daca va candida pe listele PD-L, formatiunea va fi numita, in campanie, „partidul succesuri“.
Si iata ca trandafirasul Elena Basescu a prins radacini de un mandat de europarlamentar din partea Romaniei la Bruxelles.
Da, dar acuma trandafirasul nu poate suporta orice fel de locatie, la Bruxelles, pentru a inflori. De aceea, in PD-L s-a dat comanda sa se gaseasca cat mai repede o locuinta cat mai confortabila in acest oras-capitala pentru proaspata europarlamentara EBA, deoarece nu se cade sa stea la comun intr-un apartament cu vreo colega, aºa cum s-a intamplat in cazul altor europarlamentari romani.
Conform unor surse pedeliste, EBA ar fi cerut, raspicat, o vila cat mai aproape de Rue Wiertz 60, unde se afla sediul PE si unde „scorurile” sunt uriase in materie de chirii. Spre exemplu, un apartament rezonabil, la Bruxelles, intr-o zona decenta, bate spre 1800-2000 de euro pe luna, plus cheltuieli de intretinere, iar pensiunile cu preturi „mai cuminti” se gasesc doar la 20-30 de kilometri de oras, ceea ce ridica probleme de transport.
Problema cazarii la Bruxelles si Strasbourg este destul de delicata, deoarece PE plateste membrilor sai o diurna de 274 de euro pe durata sesiunilor, suma care trebuie sa acopere cheltuielile de cazare, masa si transport.
In acest context, europarlamentarii alesi in 2007 si-au inchiriat, in functie de buzunar, fie apartamente de doua camere – cazul celor mai stramtorati, de exemplu Renate Weber – fie vile luxoase, cazul Ramonei Manescu.
Si iata cum puicuta isi ia zborul intr-o acrobatie cam pretentioasa material, caci de spiritual nu poate fi vorba cand nu mai este loc pentru asa ceva. Din pacate, banii pe care ii va cheltui EBA la Bruxelles – ma refer la diferenta dintre cele platite de PE si cheltuielile reale – va fi platita, indirect, din buzunarul tarii, adica al nostru, daca nu pica babacul la prezidentiale. Ce ziceti, va convine?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.