Zgomot deranjant marca Butuza

Zgomot deranjant marca Butuza

0 247

De la o vreme, pe deasupra locuintelor brasovene se tot fataie, fara vreun program prestabilit si anuntat, un elicopter care larmuieste asurzitor, caci circula la joasa inaltime, de zici ca il poti atinge daca sari un pic. Oamenii injura, iar pustanii au inceput sa-si intocmeasca prastii si sa adune pietre, ca sa inceapa razboiul cu elicopterul care strica orice ordine stabilita de bunul simt.
Cei mai afectati sunt insa vecinii din imediata apropiere a binecunoscutului palat aflat in proprietatea lui Butuza. Ei au ajuns sa nu mai poata suporta nici zgomotul provocat de elicopter si nici praful ridicat de acesta. Caci Butuza aterizeaza cu aparatul zburator la nici o suta de metri de case si blocuri.

Daca ceilalti brasoveni se pomenesc cu magaoaia zburatoare cand nici nu se asteapta, vecinii lui Butuza declara ca ii stiu exact programul de aterizare si decolare, desi nu-si doresc acest lucru. Iar asta se intampla de fiecare data cand omul de afaceri Marcel Butuza vine acasa, la palat, cu elicopterul.
„Bebelusul meu nu mai poate sa doarma. Ii stiu elicopterului deja si programul, dimineata, la pranz si seara. E groaznic.”, spune unul dintre vecini.

Ce ar fi de facut in acest caz iesit din comun?
Teoretic, int-o zona istorica a orasului nu este permisa intrarea cu vehicole care produc zgomot puternic, in aceasta regula fiind incluse si aparatele de zbor cu motor..Palatul Stirbey, detinut de Marcel Butuza, este un monument istoric si este situat totodata in zona istorica a orasului. Intrebat cu privire la aceste probleme, primarul George Scripcaru a refuzat sa faca declaratii. Pai ce era sa zica si Scripcaru, cand se cunosc legaturile de afaceri dintre cei doi!

A fost sesizata Agentia pentru Protectia Mediului Brasov cu privire la aceasta poluare fonica din zona, in special, dar si de deasupra orasului, la modul general. Inspectorii agentiei au spus ca vor face o masuratoare de zgomot in preajma palatului lui Butuza.
Pe de alta parte, acestia au precizat ca nivelul maxim acceptat in aceasta zona este de 65 de decibeli, asta in timp ce un elicopter ca cel folosit de Butuza face, la decolare sau aterizare, un zgomot de minim 100 de decibeli, trecator acest zgomot fiind suferit si de imobilele peste care are chef sa se plimbe „printul” din palat.
Oare toate autoritatile brasovene ii sunt subordonate politic sau economic, micului satrap al Brasovului – l-am numit aici pe primarul George Scripcaru – ca nimeni sa nu indrazneasca sa-i arate, lui si amicilor sai, cum se traieste civilizat intr-o societate?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.