Energie Verde la tot cartierul

Energie Verde la tot cartierul

0 233

Energia Verde este la mare cautare si in sectorul public. Institutiile din subordinea primariilor, dar si asociatiile de proprietari, pot sa depuna solicitari de obtinere de finantari, printr-un program intitulat „Casa Verde”, pentru inlocuirea sistemelor clasice de incalzire cu unele care folosesc energia verde.
Autoritatea Nationala de Mediu asigura 80% din valoarea investitiei, iar consiliile locale vor decide procentele pe care le vor acoperi asociatiile de proprietari.
Persoanele particulare au luat-o de mult inaintea institutiilor, fie de stat, fie condominiale, in domeniul utilizarii energiei solare sau eoliene.
Casa unui cetatean din Harman, de exemplu, ar putea fi luata oricand drept exemplu pentru folosirea eficienta a acestor surse. Intreprinzatorul hermenean isi incalzeste de 7 ani casa cu o instalatie de panouri solare, pe care a conceput-o singur si a platit-o din buzunarul propriu. Chiar daca montarea sistemului de pionierat energetic l-a costat mult efort fizic si financiar, omul este foarte multumit de eficienta instalatiei. Din primavara si pana toamna tarziu, nu scoate niciun ban din buzunar pentru factura la caldura.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.