Lepadarea de filosofi pe Google

Lepadarea de filosofi pe Google

0 222

Pe-asta cu dezicerea strategica de guvernanti, pe care urmeaza a-i recupera mai la toamna in gratiile prezidentiale, am inteles-o. Dar ce-are – sau, de cand are – Traian Basescu ceva cu filosofii, care sunt acuzati oricum ca au aderat la doctrina oranj pe care o emana seful statului? Sa fie tot o diversiune, sau presedintele simte ca ‘telectualii nu-i mai servesc scopurilor politice, in pragul alegerile prezidentiale?
Trebuie ca inteligentele creditate cu simpatii groase pentru actualul chirias al Cotrocenilor s-au simtit abandonate dupa ce seful statului s-a lepadat de ele pe Google. Asta ar fi locul de intarcare pentru filosofi, ales de Traian Basescu cu ocazia ultimei sedinte de Guvern peste care a intrat, calcand grabit pe presul Boc. Dupa expulzarea pe Google a inteleptilor Cetatii, Republica lui Basescu ne apare rasturnata la 180 de grade fata de ce a lui Platon (filozof important, 427-327 inainte de Cristos, nu va speriati, are toata opera si biografia pe Google). Daca la bietul Platon cetatea ideala era condusa de filosofi, care vegheau la munca soldatilor si a palmasilor, Cetatea Romania a lui Basescu ii exileaza pe intelepti si ii promoveaza pe amarasteni in posturi cheie. „Nu de filozofi are nevoie Romania, ci de tinichigii si chelneri” graia Traian Basescu catre ministresa Andronescu, pe care a surprins-o si cu orele de sport nefacute in scoala.
Deducem prin ricoseu ca cineva nu-si face treaba la locantele nocturne unde seful statului sarbatoreste succesurile odraslei europene sau diverse strategii de campanie. Sa fi prins Traian Basescu vreun ospatar motaind intre mese, incapabil sa tina pasul cu ritmul agapelor prezidentiale?
Ar fi prea simplu. Cred, mai degraba, ca seful statului a vrut sa-i dea Elenei Udrea o mana de ajutor pe litoral si a dat semnalul exodului de chelneri competenti spre terasele de pe plaja. Ma tem, insa, ca tinichigiii astia pentru care nutreste brusc simpatii, sa nu fie tablagiii aia pe care ii uraste toata lumea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.