Biserica si politica

Biserica si politica

0 231

Realitatea i-a impus istoriei sa consemneze influenta Bisericii asupra Politicului, din vremuri imemorabile si sub orice forma s-au gasit acestea doua, prima fiind intotdeauna intr-o umbra cenusie si alternand intotdeauna, in raport cu imprejurarile, puterea fizica si cu misterul spiritului. Si aceasta in majoritatea cazurilor in favoarea clasei guvernante, pentru ca apoi sa-i ia partea.
Ce bate insa la ochi in ultima vreme este nerabdarea cu care Biserica, prin reprezentantii ei de frunte – acest lucru se petrece peste tot, nu numai la noi, cu rezultate mai clare sau mai vagi – incearca si indrazneste un amestec tot mai coplesitor asupra laicului politic, aceasta si pentru faptul ca populatia aprig deceptionata de politicieni s-a refugiat inspre Biserica, deoarece Biserica nu i-a inselat inca, neavand practic cu ce, ea promitand izbavire dupa moarte, nu in vreun mandat prezent.
Astfel, patriarhul Daniel, cu prieteni in mai toate formatiunile si culorile politice, intervine si la acest nou guvern al Romaniei ca sa-si plaseze oameni prin ministere, prin aceasta si Daniel devenind un „patriarh jucator”.
Patriarhul s-a intalnit recent cu ministrul Culturii si Cultelor, cerandu-i acestuia sa-i asigure un scaun de secretar de stat si sef al Cultelor lui Adrian Lemeni, pentru ca pe acesta il socoteste ca fiind cel mai nimerit sa reprezinte Patriarhia in conducerea tarii.
In acest sens, Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei, declara: „Adrian Lemeni a fost secretar de stat pentru Culte si in cabinetul Tariceanu, unde s-a evidentiat prin munca sustinuta pentru noua lege a cultelor.In mod firesc el este in masura sa ocupe in continuare acest loc pentru a pune in aplicare aceasta lege. El este printre preferintele Bisericii pentru a ocupa acelasi loc si in cabinetul Boc.”
Cu alte cuvinte, lasati-l pe tip acolo, ca asa vor interesele noastre.
Nu vi se pare ca amestecul clerului in treburi laice este tot mai mare, Biserica indepartandu-se tot mai mult de cele cerute de Sfanta Scriptura?
Pe aceasta tema voi reveni cu un material int-unul din numerele viitoare ale cotidianului nostru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.