Gabriel Oprea: Pa, din Guvern si probabil din PSD!

Gabriel Oprea: Pa, din Guvern si probabil din PSD!

0 235

Ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, i-a fost retras sprijinul politic de catre conducerea Partidului Social Democrat, iar cazul sau va fi discutat in Comisia de arbitraj si integritate morala a PSD cu propunerea de excludere din partid.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a motivat decizia luata de Biroul Permanent National prin faptul ca Gabriel Oprea „a incalcat deliberat, in ultimele zile, disciplina de partid cu privire la procedura de numire a secretarilor de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv a lui Virgil Ardelean in functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI, acesta nefiind propunerea PSD”.
„Analizand aceasta situatie, din punct de vedere al incalcarii disciplinei de partid, precum si al mecanismului din protocolul de colaborare cu PD-L, BPN a adoptat cu o larga majoritate, cu doua abtineri, retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea, urmand ca PSD sa faca o noua propunere pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor. Tinand cont de gestul grav de indisciplina afisat de Gabriel Oprea, in ultimele zile, BPN al PSD a avansat propunerea catre Comisia de integritate morala a partidului ca Oprea sa fie exclus din PSD. Sunt decizii severe, dar este mai cinstit ca, la inceput de drum, acolo unde exista o regula, aceasta sa fie respectata. Sunt convins ca vom gasi un inlocuitor capabil”, a spus presedintele PSD.
Mircea Geoana a precizat ca PSD va proceda la revocarea tuturor numirilor facute de Gabriel Oprea.
„O parte dintre aceste numiri probabil ca vor fi reconfirmate, dar dorim sa intram intr-un mecanism ordonat si predictibil”, a argumentat Geoana.
Presedintele PSD a afirmat ca discutat cu premierul Emil Boc in privinta acestei decizii, urmand a-l informa mai pe larg la intoarcerea in tara de la Bruxelles.
„Este dreptul suveran al unui partid sa desemneze sau sa revoce unul dintre membrii Guvernului. L-am informat pe primul-ministru ca domnul Oprea nu avea girul conducerii PSD. A fost surprins, voi continua discutia dupa ce premierul va reveni de la Bruxelles”, a precizat Mircea Geoana.
Liderul social-democratilor a adaugat ca ambele decizii vor fi validate de Comitetul Executiv National al partidului, „care va fi convocat cat mai curand”, urmand ca PSD sa faca o noua propunere pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor care va fi avansata primului-ministru. Pana atunci, interimatul la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor va fi asigurat de vicepremierul Dan Nica, a spus Mircea Geoana.
Ministrul Gabriel Oprea, a declarat, luni, pentru AGERPRES ca a procedat in mod legal la desemnarea secretarilor de stat din MAI, respectiv a chestorului de politie Virgil Ardelean intr-un post de director in acest minister.
”Am luat act de declaratia presedintelui PSD, Mircea Geoana, privind retragerea sprijinului politic. Intrucat nu vreau sa fac, in acest moment, niciun comentariu privind motivatiile reale ale acestei decizii, o sa reiau argumentele pe care le-am prezentat membrilor Biroului Permanent National. Am fost investit in functia de ministru al Administratiei si Internelor, in urma validarii de catre Parlament a Guvernului Emil Boc si a nominalizarii mele de catre Comitetul Executiv al PSD. Din primul moment, am sustinut ca prioritatile mandatului meu vizeaza interesele romanilor si, implicit, interesul national al Romaniei: mai multa siguranta pentru cetatean, descentralizare si o administratie transparenta si aderarea Romaniei la spatiul Schengen in anul 2011. Am propus premierului Emil Boc numirea unor secretari de stat agreati de PSD si recomandati pentru aceste posturi de probitatea lor morala si profesionala”, a argumentat Gabriel Oprea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.