Minus 25 grade Celsius la Miercurea Ciuc si Joseni

Minus 25 grade Celsius la Miercurea Ciuc si Joseni

0 232

Temperaturile au scazut din nou foarte mult in tot estul Transilvaniei, tinand de reccordul acestor zile fata de restul tarii.
In zona Brasov termometrele au coborat din nou sub minus 20 de grade. S-a inregstrat – 21,5 grade Celsius la Ghimbav si in mai multe localitati din jurul orasului. In municipiul Brasov termometrele s-a pozitionat la minus 18,5 grade Celsius.
In judetul Harghita, vineri dimineata, mercurul termometrelor indicand minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc si Joseni.
Specialistii de la statia meteo Miercurea Ciuc au declarat ca si in alte localitati ale judetului s-au inregistrat valori scazute.
La Toplita au fost minus 21 de grade, la Bucin s-a consemnat o temperatura de minus 18 grade Celsius iar cel mai „cald” a fost la Odorheiu Secuiesc, unde mercurul termometrelor a coborat la minus 11,3 grade Celsius.
Prognozele arata ca maxima acestei zile nu va depasi minus 10 grade Celsius la Miercurea Ciuc iar sambata dimineata se asteapta temperaturi la fel de scazute.
Serviciul Judetean de Ambulanta Harghita nu a inregistrat, in ultimele trei zile, cazuri de degeraturi sau hipotermii. In casele harghitenilor racordati la sistemele centralizate de incalzire agentul termic se furnizeaza la capacitate maxima si pe tot parcursul zilei.
Cea mai scazuta temperatura a acestei ierni a fost inregistrata in primele zile ale anului, cand la Joseni au fost minus 27,4 grade Celsius.
Minima absoluta a lunii ianuarie, in Harghita, s-a inregistrat in anul 1985, la Miercurea Ciuc si a fost de minus 38 de grade Celsius iar cea mai ridicata valoare a fost de 12 grade Celsius si s-a inregistrat in anul 2001.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.