Figurantul Boc a ajuns si regizor

Figurantul Boc a ajuns si regizor

0 239

Figurantul Emil Boc se vede confruntat cu actorii adevarati. Care s-au vazut distribuiti intr-o comedie neagra de catre Cabinetul proaspat intrat in paine. Ordonanta care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat ii alunga de pe scena pe cei mai valorosi dintre artisti. Directorii de teatre din toata tara stiu foarte bine ca primii convocati in momentul in care isi alcatuiesc distributiile reprezentatiilor sunt actorii in varsta. Cei pentru care vine lumea la teatru si pe care Guvernul Boc ii trimite acum in culise. De fapt, nici acolo. Pentru ca, asa cum declara si veteranii scenei brasovene, daca Ordonanta cu pricina va fi pusa in aplicare in actuala forma, actorii promit ca vor mai intra intr-o sala de spectacole in calitate de spectatori.
In ciuda varstei lor inaintate – sau poate tocmai de aceea – Mircea Andreescu, Costache Babii, Virginia Itta Marcu sau Gabriel Sandulescu sunt actorii care tin capul de afis al spectacolelor de la Sica Alexandrescu. Fara ei, reprezentantiile ar fi vaduvite de magia care ii farmeca pe toti cei care trec pragul Teatrului Dramatic brasovean. Actorii alungati de pe scena sunt o alta categorie nedreptatita de Ordonanta pritocita de Guvernul Boc, dupa ce profesorii si medicii pensionari care continua sa activeze in sistem s-au declarat indignati de efectele perverse ale acestei masuri. Menita sa degreveze bugetul de stat de salariile imense pe care cei cativa bugetari de lux continua sa le incaseze de la stat, ordonanta face mai mult rau decat indreapta niste strambatati.
Iata-l pe micul Boc exersandu-si mana de chirurg in calitate de felcer al bugetului, dupa ce le-a fost si dascal profesorilor pensionari. Dar masura talentului si-a dat-o abia sub luminile rampei: din figurant caruia Basescu ii sufla toate replicile, Boc face pe regizorul intr-o farsa cu actori adevarati

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.