Ponta – de doi bani parada-riposta

Ponta – de doi bani parada-riposta

0 262

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, incearca sa o dea pe figura de baza din scrima, unde, la un atac al adversarului, parezi si pleci pe riposta, dar trebuie sa si stii sa o faci.
Insa care este riposta lui Victor Ponta?
„Sunt categorii care treceau de pe un post mai mic, pentru o luna inainte de pensionare, cu ajutorul colegilor (da’ sefii pe unde erau?,n.a.), pe un post mai mare, bine platit, ieseau la pensie de la acel post mare si imediat ce ieseau la pensie, pentru ca pensia se calcula dupa ultimul salariu, luau si pensie si se reangajau pe postul de pe care au plecat. Luau si pensie, si salariu, ceea ce este incorect.”
Ce intelegeti din balmajeala asta? Este declaratia lui, la un post de televiziune national, fara ca eu, reporterul, sa-i ciupesc sau sa-i adaug ceva la aceste maiastre spuse, caci eu incerc tot timpul sa nu ma fac de ras chiar in halul asta. Iar dupa o asemenea declaratie nici nu mai stii despre ce capra e vorba in ograda: a cu iezi sau a de taiat lemne. Pe Victor Ponta il credeam mai curatel in intelect si exprimare, dar probabil sunt in urma cu noutatile.
Personal, banuiesc ca Ponta a gasit ideea ripostei cand schimba scutecele odraslei, de a dat intr-o asemenea balbaiala. Oare aceasta lege a pensiilor spune ca se ia in calcul, la stabilirea pensiei, doar salariul ultimei luni de activitate? In cazul acesta as fi boier, da’ uite ca nu sunt! Poate ma lamureste domnul Ponta?
In schimb imi vin in minte pretentiile unor fosti parlamentari – ca sa dau numai acest exemplu – in valoare de mii si mii de euro,
Unde o fi oare buba? Sau rahatul? Absurdul acestor explicatii depaseste cu mult, in sens negativ, pe cel kafkian, legat, in esenta, de realitate.
Si ce este incorect ca-ti iei pensia, pentru care ai muncit si cotizat ani dupa ani – aici fac exceptie pensiile speciale, absolut nemeritate – si mai iei si bani pentru ca muncesti, ca inca te mai tin incheieturile osemintelor si culoarea materiei cenusii nu a suferit stricaciuni?
Ponta mai adauga, din spatele unor ochelari jenant de derutati: „Nu catre actori a fost gandul nostru. Daca cumva, din greselile noastre de exprimare, intra si actorii, o s-o scoatem imediat.”
Ce naiba o sa scoata? Sau o da pe pornografia atat de agreata in mediile politicii actuale, la propriu si la figurat, ca la o haita de boschetari flamanzi gasind un beci bine garnisit?
Iata solutii ale unor idei si exprimari de proaspat accidentat!
Si Victor Ponta continua: „Cand am spus ‘venituri’ nu ne-am gandit la contracte care se incheie pe legea dreptului de autor sau pe Codul Civil. Categoric, indreptam lucrul acesta. Noi nu ne-am referit in niciun caz la actori.”
Pai nu trebuiau sa se refere la nicio categorie sociala, cand persoanele in asemenea situatie au dreptul constitutional, atat la pensie, cat si la munca. Prin Constitutie, ordonanta aceasta de doi bani, de urgenta si guvernamentala, este, practic, ilogica si ilegala.
Oare se va trece cu aplicarea si la pensionarii incadrati pe la societati private?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.