Dacia pierde teren in tara

Dacia pierde teren in tara

0 237

Criza economica mondiala este resimtita din ce in ce mai acut de firmele romanesti. Desi se parea ca, odata cu aparitia pe piata a modelelor Logan si Sendero, Uzinele Dacia vor castiga, atat la capitolul imagine, cat si financiar pe piata mondiala, se pare ca firma se confrunta si ea cu situatia de criza.
Concret, vanzarile Dacia in Romania au scazut cu 54,9% in luna decembrie a anului trecut, fata de perioada similara din 2007, la 3.622 de unitati, iar pe parcursul intregului an 2008 livrarile au totalizat 84.719 autovehicule, in coborare cu 16,7%, constructorul auto inregistrand astfel scaderi record. In decembrie 2007, Dacia a comercializat in Romania 8.037 unitati, iar in tot anul respectiv a livrat 101.799 autovehicule.
„Dacia a vandut in decembrie (2008 – n.r.) 3.622 de bucati, o cadere sub orice critica”, a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe. Prin scaderea vanzarilor cu 16,7% anul trecut pe piata locala, Dacia inregistreaza astfel pentru al treilea an consecutiv un declin al livrarilor in Romania.
Acestea fiind spuse ramane de pus o singura intrebare: pe fondul acestei crize si a scaderilor semnificative de vanzari, de unde s-a ajuns la concluzia ca fabrica de la Mioveni poate fi sponsorul principal al unei echipe de fotbal din cel mai important campionat de fotbal din Europa, respectiv echipa Udinese din Italia?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.