Circulatie intrerupta intre Brasov si Sibiu

Circulatie intrerupta intre Brasov si Sibiu

0 233

Circulatia pe calea ferata a trebuit sa fie intrerupta, luni seara, in jurul orelor 22,15, in zona Sercaia – Fagaras. Cauza a fost un incendiu izbucnit la unul din vagoanele acceleratului 1752 – 1.
Trenul a fost oprit in halta Mandra, dupa ce un calator a sesizat „nasului” incendiul izbucnit.
Cei circa 30 de pasageri din respectivul vagon au fost mutati in celelalte vagoane ale garniturii, la stingerea incendiului intervenind echipaje de pompieri si politie.
Astfel, circulatia a fost intrerupta circa doua ore si jumatate, si din cauza ca, in halta Mandra, nu s-a putut face decuplarea respectivului vagon pentru ca pe aceasta magistrala nu exista decat un singur fir de circulatie.
La fata locului au ajuns si o echipa de procurori pentru a investiga cauzele declansarii incendiului.
Ca prima parere se vehiculeaza ideea ca incendiul ar fi izbucnit de la un chistoc aruncat la intamplare.
Personal nu cred in varianta aceasta, pentru ca un incendiu izbucnit de la un chistoc nu poate lua proportii intr-un loc populat totusi de calatori. Daca incendiul s-ar fi declansat intr-un sat fara caini si locuitori, hai sa mai zicem. Dar asa? Intr-un vagon exista, totusi, oarece vanzoleala, ca doar evenimentul nu s-a petrecut in toiul noptii, iar pasagerii nu puteau fi inca doborati de oboseala. Mai degraba se incearca acoperirea unei revizii incomplete. Caci ce materiale usor inflamabile exista prin vagoanele CFR din Romania? Stiu ca inca nu s-au bagat covoare persane care sa ia foc de la un chistoc aprins si aruncat aiurea de vreun fumator care s-a ascuns prin buda ca sa fumeze, caci se stie, fumatul este interzis in trenuri, fiind inca o tampenie a legiuitorilor. Nu poti opri un fumator sa stea ore intregi fara tigara, si nici nu-l faci, prin asemenea masuri, sa se lase de fumat. Asa ca el cauta sa o faca prin diferite cotloane ale vagonului, iar daca il prinde „nasul”, ii paseaza acestuia, acolo, vreo cinci lei, si-ii spune el unde sa se piteasca.
Oare de ce nu se agata de garniturile de tren si cate un vagon pentru fumatori? Parca asa stiu ca este prin tarile civilizate.
Dar pana la reglementarea unor asemenea lucruri, drum bun, calatorule, oriincotro te-ai duce!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.