Deranj si dez-oranj la PDL

Deranj si dez-oranj la PDL

0 205

Ultima gaselnita electorala a pedelistilor este renuntarea nu doar la portocaliul consacrat dar si la orice insemn sau trimitere care sa faca legatura intre candidati si partid. Strategia tocmai se testeaza pe undeva prin Hunedoara, unde candidatul PDL apare pe afise cu fundal verde ecologist, fara emblema partidului, cu un slogan de imprumut, ascuns in pretextul ca noua culoare se trage din rezervatiile de paduri ale zonei. Pedelistii o dau ei pe dupa visin de ani buni, dar sa te pitesti dupa tot codrul e o tehnica noua. Si disperata, dupa cum arata sondajele, care abia ii culeg de pe jos de democrat-liberali ca sa-i treaca macar la coada clasamentului. Seful statului fuge de tara de ziua ei, maharii oranj se tem sa mai iasa in public, singurii care se arata sunt idiotii vorbitori din studiouri, care folosesc sticla televizorului drept paravan indaratul caruia trancanesc imbecilitati sinistre, cu voie si porunca de la partid, ca sa justifice politica mizerabila a guvernului. Nu cred ca cineva de-acolo mai crede in izul de reforma cu care a fost parfumata actiunea de masacrare a salariilor si de gatuire, in general, a vietii de zi cu zi.
Strategilor partidului, care nu mai simt de mult pulsul social, le-a casunat acum pe imagine. Portocaliul este conotat negativ si repudiat pentru prostiile si ineptiile puse in practica de decidentii care se drapau pana deunazi in faldurile lui. Culoarea e de vina, nu tampenia groasa a celor care au folosit-o ca sa insemneze boacanele sinistre pe care le comit. Nici chiar in actiunea asta de deportocalizare nu e coerenta in partid: astia il sterg de pe bannere, altii, cum e primarul din Alba-Iulia, bunaoara, l-a indesat cromatic pana si pe drapelul patriei, intre rosu si galben si l-a arborat de 1 Decembrie pe poarta Cetatii. Inchipuiti-va un oficial american, membru in Partidul Selenar, caruia i-ar da prin cap sa tranteasca o luna plina printre stelele steagului, ca sa rupa monotonia celesta si sa-si marcheze apartenenta politica. Ar infunda puscaria pentru denigrare si si-ar pierde o vreme si niscaiva drepturi.
In timp ce de-oranjeaza campania, niciunui destept nu-i da prin cap ca nu culoarea ar trebui schimbata, ci naravul. Ocupati sa retraga portocaliul din culorile sezonului, artizanii loviturilor de imagine de la PDL isi vor trece membrii prin toatele nuantele spectrului cromatic, sperand sa gaseasca una care sa-i camufleze bine pe vinovati. Le pica uns sfarsitul de an, cand in paleta de luminite multicolore de Craciun si de Anul Nou, n-o sa distinga nimeni clar intre un rosu mai spalacit si un galben rosietic.
De anul viitor insa, ma tem ca vor alege verdele pentru expunere. Ca sa se poata pierde mai usor in peisaj cand vor veni deconturile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.