De ce mergem la vot?

De ce mergem la vot?

0 244

Robert Turcescu, binecunoscutul realizator de emisiuni tv si om de presa afirma: „Trimitand in PE niste prosti, riscam sa ne facem de ras.”
El pune si isi pune cateva intrebari cu talc: De ce votam? Altfel spus, ce ne mana la vot? Sa fie oare uleiul si faina de vina? Sau telefoanele mobile? Ori poate ne-a lasat vederea si o pereche de ochelari parca ne-ar prinde bine? Nici sapele, maturile sau parasolarele n-ar fi de lepadat. Sau, poate, pur si simplu votam pentru ca „aºa se cade”?
„Ma duc la vot pentru a scapa de prosti. Acesta este un demers pe termen lung. La alegerile europarlamentare de duminica ar trebui sa ma gandesc destul de intens de ce ma duc sa votez. Mi-am dat seama cum functioneaza lucrurile in Parlamentul European si, trimitand acolo niste prosti, riscam sa ne facem de ras inca o data.”
Acesta este motivul pentru care Robert Turcescu merge la vot.
Iar intrebarile cu talc pe care si le pune si pe care le adreseaza, in fond, romanilor cu drept de vot, aproape ca au si raspunsul in ele. Cei care au urmarit, cat de cat, intamplarile si vorbele campaniei europarlamentarelor isi da seama incotro se indreapta aceste intrebari si raspunsuri. Iar cine nu este hotarat inca sa mearga duminica la vot, mai are timp cale de cateva zile, sa-i separe pe prosti de cei mai putin inteligenti si de rarii merituosi de a accede in Parlamentul European.
Neparticiparea la vot inseamna sa dam cale libera celor ce ne-ar face de ras la Bruxelles, caci acei prosti sau admiratorii lor directi, precum si cei care se lasa prostiti de diferite fandoseli electorale, raman, prin neparticipare din lehamite, prea multi si prea uniti pentru a nu putea izbandi sa mai arunce peste tara duhoarea lipsei de inteligenta, care ii face sa fie pusi in randul neganditoarelor bazandu-se doar pe instinct.
Iata de ce trebuie sa mergem la vot!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.