Carom Onesti va produce biodiesel incepand cu 2009

Carom Onesti va produce biodiesel incepand cu 2009

0 248

Carom Onesti ar putea incepe anul viitor productia de biodiesel, in urma unor investitii de aproape 20 milioane de euro, si analizeaza posibilitatea reluarii procesului de fabricatie a cauciucului sintetic.
Pentru eventuala reluare a productiei de cauciuc sintetic vor fi efectuate mai multe evaluari, privind atat starea instalatiilor Carom si costurile necesare repunerii in functiune, cat si situatia de pe pietele externe in legatura cu cererea de cauciuc sintetic si oferta de materii prime, a declarat Veronica Neicu, directorul general al Energy Bio Chemicals Bucuresti, firma care a cumparat Carom. Neicu a aratat ca Energy Bio Chemicals deruleaza mau multe proiecte de investitii la Onesti.
„Fabrica de biodiesel, care va fi construita in 2009, presupune investitii de aproape 20 milioane de euro, dar firma a facut cheltuieli si pentru cele doua fabricatii existente acum la Carom, de butadiena si MTBE, pentru care instalatiile au fost reparate si modernizate”, a spus ea.
La Carom functioneaza si instalatiile pentru utilitati, cum ar fi aburul industrial si energia electrica, partea logistica – precum transportul CFR – si depozitele de motorina, GPL sau bitum.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.