Aditivii alimentari fosfatati favorizeaza aparitia cancerului pulmonar

Aditivii alimentari fosfatati favorizeaza aparitia cancerului pulmonar

0 244

Una dintre cele mai de temut boli ale secolului, cancerul, pare avea unele dintre cele mi ciudate cauze. Se pare ca in fiecare saptamana apar noi articole publicate de diferiti cercetatori de talie mondiala care incearca sa gaseasca tot felul de cauze plauzibile pentru aparitia intempestiva a acestui virus.
Cel mai recent articol pe aceasta tema a fost publicat la sfarsit de an, pe 29 decembrie 2008, in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Conform acestui studiu, aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase in plamanii soarecilor.
Acest studiu afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea cancerului pulmonar la pacientii care prezinta o anumita predispozitie pentru aceasta maladie.
„Credem ca o mai buna regularizare a nivelului fosfatatilor anorganici in regimul alimentart (al oamenilor) ar putea fi cruciala, atat ca o metoda de tratare cat si de prevenire a cancerului pulmonar”, a declarat Myong-Haing Cho de la Universitatea Nationala din Seul (Coreea de Sud), principalul autor al studiului.
Fosfatatii sunt nutrimente care joaca un rol primordial in metabolismul celular si in mecanismele care asigura transferul energetic la nivelul celulelor, dar ei pot sa activeze in acelasi timp anumite semnale genetice, care stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase pulmonare, potrivit acestui studiu.
Aditivii fosfatati au fost utilizati tot mai mult in ultimii ani in alimentatia publica si se gasesc in carne, branzeturi, bauturi si in multe alte preparate si semipreparate obtinute pe cale industriala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.