1-7 iunie saptamana micilor pietoni

1-7 iunie saptamana micilor pietoni

0 285

Pe perioada 1-7 iunie politistii de la Circulatie IPJ Brasov se vor ocupa de micuti prescolari si scolari din Brasov. Misiunea oamenilor legii este de a-i invata pe cei mici regulile de circulatie. Si pentru ca toate lucrurile sa fie in litera legii, politistii le vor reamintii si parintilor riscurile pe care si le asuma daca nu respecta litera legii.
Evenimentul poarta official titlul „Saptamana micului participant la traficul rutier” si este organizata de catre Politistii de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitati si cei de la Seriviciul Politiei Rutiere. Acest demers are loc in fiecare an in perioada sus-amintita si are ca scop, conform spuselor comisarul sef Mihaela Hermenean, seful Compartimentului de Analiza din cadrul IPJ Brasov, “constientizare a copiilor, parintilor si bunicilor cu privire la riscurile la care se supun cei mici in cazul nerespectarii regulilor de circulatie”.
Astfel, incepand de ieri si pana vineri, vor fi organizate o serie de concursuri pe teme rutiere pentru prescolari si scolari. Politistiibrasoveni vor fi prezenti in cateva gradinite si scoli, unde le vor testa copiilor cunostintele rutiere. Ineditul editiei de anul acesta este ca micutii de la gradinita se vor costuma in victime ale accidentelelor rutiere si le vor oferi adultilor fluturasi cu mesaje create de ei. Acesta actiune, usor macabre, are rolul de a-I face pe cei mari sa constientietizeze riscurile la care se pot expune copiii prin nerespectarea regulilor de circulatie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.