Cu parapanta in Poiana Brasov

Cu parapanta in Poiana Brasov

0 242

Mai nou, pentru cei care vor sa priveasca vanzoleala banala a terestrilor, in Poiana Brasov se organizeaza zboruri cu parapanta. Astfel, doritorii unor asemenea senzatii mai „tari” pot face pe vulturii si-si pot alege, pe langa admiratul unei panorame feerice, si puicuta dorita, din vazduh, aterizand apoi romantic la picioarele ei. Este obligatoriu sa aterizezi, intr-un asemenea caz, cat mai timid, ca daca sperii puicuta, te poti pomeni cu un clapar intre ocheane, ca sa nu mai vorbim de vreo interventie a gainii-mame sau chiar a cocosului, care, la randul lui, nu se stie prin ce ograda bate din aripi.
Este drept ca pentru o asemenea placere – cea cu zborul, bineinteles, dar si pentru o eventuala continuare terestra – trebuie sa fii bine pregatit. In primul rand e vorba de starea sanatatii si cea a buzunarului, interdependente. Daca esti in regula cu acestea, trebuie sa prinzi o zi cu vanturi favorabile, cam ca atunci cand te apuci de iahting sau de politica, si sa-ti pregatesti bine parapanta. In plus – nu este obligatoriu, dar iti ajuta la moral; priviti cum tot zboara Petre Roman in zig-zag! – se recomanda sa porti la tine, ca pe o mascota, testamentul.
Dar inaintea tuturor acestora esti obligat sa urmezi un curs de pregatire, care costa vreo 500 euro, dupa care dai un examen care sa-ti asigure un permis de zbor. Ce, credeati ca, prin vazduh, fiecare circula dupa cum il taie capul?
Instructorii spun ca aceasta apropiere de Doamne-Doamne este magnifica, insa nu trebuie sa dureze, in medie, mai mult de 20 de minute, dupa care incepe pregatirea pentru revenirea cu picioarele pe pamant, altfel te poti apropia de postura de ingeras.
Fratilor, incercati, poate asa scapati mai usor de cicalelile nevestei!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.