Olimpiada din 2012 si muncitorii romani!

Olimpiada din 2012 si muncitorii romani!

0 237

Statisticile oficiale arata ca o treime din muncitorii care lucreaza la pregatirile pentru Olimpiada de la Londra sunt straini. Nationalitatile acestora au fost facute publice in premiera in urma unei cereri din partea Evening Standard catre autoritati, in baza libertatii de informare. Din cei 3.046 muncitori din Parcul Olimpic, 63% sunt britanici si 8% sunt irlandezi.
Restul de 29% sunt muncitori straini, din care 14% provin din tari care nu fac parte din Uniunea Europeana. Un tabel cu topul 10 al nationalitatilor arata ca 227 de muncitori olimpici vin din Romania, India fiind urmatoarea tara care ofera forta de munca pentru JO din 2012, cu 90 de persoane. Polonia, Lituania si Nepal contribuie fiecare cu 2%, aproximativ 70 de muncitori.
Organizatorii spun ca nu toti pot fi numiti muncitori imigranti, dar a scos in evidenta faptul ca situl olimpic este are granite multinationale. Angajarile de la Parcul Olimpic au atras atentia dupa ce laburistul Frank Field a dezvaluit pentru Evening Standard luna trecuta ca au fost peste 20.000 de aplicatii pentru angajare, in anul precedent.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.