Partii pline de turisti

Partii pline de turisti

0 227

Poiana Brasov, Predeal, Zona Fagaras, Bran sau Sacle (Bunloc) cunosc o afluenta foarte mare de turisti. Procentul de ocupare bate 99,9 %. Ninsoarea din ultimele zile face sa simti cu adevarat ca este iarna, ca suntem in asteptatele sarbatori de sfarsit de an.
Partiile de schi sunt deschise pentru cei care vor sa practice schiul sau snowboard-ul, conditiile sunt bune pentru practicarea sporturilor de iarna. Temperatura se invarte in jurull a minus 2-3 grade C, “protejand” zapada cazuta.
Trebuie acordata atentie traficului auto, accesul spre Poiana Brasov poate fi ingreunat datorita fluxului de turisti dar si parcarilor insuficiente.
Si partiile din statiunile prahovene sunt deschise in aceasta perioada pentru cei care vor sa practice sporturile de iarna. In conditiile in care la sfarsitul saptamanii trecute doar partiile de mare altitudine din Sinaia erau practicabile, zapada cazuta in ultimele doua zile face posibila practicarea sporturilor de iarna si pe domeniul schiabil din Azuga si, partial, pe partia Kalinderu Busteni.
Salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa nu se aventureze pe traseele montane la altitudini mari, intrucat in zona golurilor alpine din muntii Fagaras, Bucegi, Piatra Craiului si Retezat exista risc insemnat de producere a unor avalanse.
Potrivit reprezentantilor Dispeceratului National Salvamont, in munti, la altitudini mari, zapada cazuta in ultimele zile s-a asternut peste un strat de gheata, iar in aceste conditii in zona alpina din muntii Fagaras, Bucegi, Piatra Craiului si Retezat este foarte mare posibilitatea de producere a unor avalanse.
Salvatorii montani le reamintesc turistilor ca in aceasta perioada traseele montane sunt inchise si le atrag acestora atentia ca isi pun viata in pericol in cazul in care pleaca in drumetii montane la altitudini mari.
De asemenea, salvamontistii din Busteni le recomanda turistilor sa nu urce pe platoul Bucegi, acolo unde vantul bate cu putere viscolind zapada, iar vizibilitatea este considerabil redusa.

NOTA
Pentru a va informa permanent asupra nivelului zapezii si situatia pe principalele partii de schi accesati rubrica noastra: STAREA PARTIILOR in dreapta paginii principale

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.