Iar este zi fara tutun!

Iar este zi fara tutun!

0 286

Brasovenii au maine ocazia sa-si afle varsta reala a plamanilor si sa-si masoare concentratia de monoxid de carbon din aerul expirat.Asta mai ales in ce ii priveste pe fumatori Care este pacatos in acest sens, adica iubeste tutunul cat iubeste femeia, poate sa-si vada bojocii maine, in Piata Sfatului
Acolo va fi amplasat un stand, intre orele 9.30 si 15.00, unde persoane specializate de la Biroul de Promovare a Sanatatii al DSP Brasov vor efectua masuratori brasovenilor curiosi sa vada cat de batrani le sunt plamanii.
Totodata, vor fi impartite materiale informative privind efectele tutunului asupra sanatatii si beneficiile renuntarii la fumat.
Este frumos ce se intentioneaza si ma gandesc sa dau si eu o raita pe acolo. Nu de alta, dar de 50 de ani ma chinui sa-mi transform plamanii in afumatorie. Poate ma lamuresc astia in ce hal am ajuns.
Practic nu fumez mult. Beau tiutiun – asa se zice prin Bucovina – cale de doua pacuri pe zi si noapte. Uneori ma mir si eu ca mai respir. Dar catadicsesc in performanta.

Cu aceasta ocazie puteti afla ca ziua de 31 mai este declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept „Ziua fara tutun”.
Tinerii, daca au vointa, este bine sa o lase cu tutunul. Numai eu stiu cat imi ard plamanii la efort. Si cand imi aprind cate o tigara, ii aud pe doctori cum isi ascut joagarele ca sa-mi taie picioarele din cauza proastei circulatii a sangelui. E cazul sa nu-mi urmati exemplul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.