Dragos David, printre baietii destepti din Energie ?

Dragos David, printre baietii destepti din Energie ?

0 316

Dezvaluire interesanta pentru brasoveni, aparuta in Evenimentul zilei. Acesta relateaza faptul ca o societate romaneasca infiintata in regiunea franceza Alsacia pozitioneaza PDL in tabara jucatorilor din domeniul energiei, atat de blamati de presedintele Traian Basescu. Un parlamentar European si un ministru ai Partidului Democrat Liberal au legaturi cu „baiatul destept” Bogdan Buzaianu, numit de presa mogulul energiei.
Cotidianul Evenimentul zilei scrie ca Dana Chebutiu, asistenta personala a eurodeputatului brasovean PDL Dragos David detine, in Franta, o firma legata de Energy Holding, societate infiintata de Buzaianu si beneficiara a celor mai mari achizitii de energie ieftina de la compania Hidroelectrica. Sotul Danei Chebutiu este un apropiat al lui Bogdan Buzaianu si fost angajat al firmelor acestuia. Una dintre filialele „ romanesti ale firmei franceze l-a platit pe liderul PDL , Sorin Frunzaverde, inainte ca el sa ajunga in Parlamentul European.
Frunzaverde afirma ca a facut munca de consultanta. De asemenea, televiziunea familiei ministrului apararii Mihai Stanisoara a avut publicitate de la firma lui Buzaianu. Impotriva Energy Holding, presedintele Basescu a lansat o serie dura de acuzatii in urma cu mai multi ani , numindu-i „baietii destepti” din sistemul energetic romanesc. Iata ca baietii destepti fac afaceri chiar cu oameni din apropierea partidului democrat liberal , atat de drag presedintelui. Eurodeputatul Dragos David, membru in Comisia de energie a legislativului European si candidat pentru inca un mandat, spune ca „nu vede niciun conflict de interese” in faptul ca asistenta sa are afaceri cu Buzoianu. Initial, David a declarat: „Am angajat-o asistenta in baza CV-ului pe care mi l-a trimis prin e-mail. Am selectat-o dintre toti cei care mi-au trimis CV-uri. M-a multumit ca locuieste aproape de Strasbourg, astfel incat nu trebuia sa-i mai dau bani si pentru chirie. Nu o cunosteam dinainte”. Dupa cateva saptamani, David s-a razgandit: „Ii stiam si pe ea, si pe sot dinainte de a ajunge la Bruxelles, dar ce importanta are asta? Sunt multumit de ea. Lucreaza cu mine cand sunt la Strasbourg. E angajata pe partea de afaceri economice”.
Am spune ca exact acolo unde trebuie, nu?

Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.