Inconstienta condamnabila

Inconstienta condamnabila

0 364

Ieri dimineata au fost opriti doi cetateni cre duceau ceva greu, intr-un sac, spre un centru de colectare fier vechi. Cei doi au fost opriti de o patrula a politiei comunitare si intrebati de sanatate.
Dorel S, de 47 ani, si Ionel P., de 50 de ani, nu carau altceva in sacul lor decat un capac de canal, furat din zona Timis-Triaj.Cei doi au fost retinuti si predati Sectiei 5 Politie pentru continuarea cercetarilor.
S-ar putea spune: da, bine, si ce mare lucru au furat? Altii fura de sting si nu se intampla nimic.
Este adevarat, ce mare lucru? Si totusi este ceva foarte condamnabil si de neiertat, chiar daca respectivii erau morti de foame.
Ia imaginati-va ca va cade copilul intr-un astfel de canal, cu capacul furat. Sau cadeti chiar dumneavoastra. Uneori nici naiba nu va mai poate lipi la loc. Cu ani in urma am asistat la o asemenea cadere intr-un canal fara capac. Tipului i-a ramas mana agatata undeva, in partea de sus a gurii de canal, iar el s-a tot dus pana la fund, fara mana smulsa din umar.
Sau dati banuti grei pe o masina, si nimeriti cu ea intr-o astfel de gura de canal. V-ar conveni?
Pe5rsonal socotesc furtul de capace de canal un act criminal, condamnabil datorita celor aratate mai sus, si pe asemenea oameni nu i-as ierta nici daca mi s-ar tara in genunchi sa-mi linga talpile.
Mai bine un cersit cinstit decat un asemenea furt ce poate avea urmari grave.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.