Jocurile de noroc taxate mai mult

Jocurile de noroc taxate mai mult

0 247

Guvernul va majora semnificativ taxele pentru jocurile de noroc, cu o crestere pana la de patru ori in cazul cazinourilor. Se va introduce obligatia unei licente de organizare si a unui capital social minim, iar regimul de taxare va fi aplicabil si Companiei Nationale Loteria Romana.
Proiectul prevede o taxa anuala aferenta autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc de 800.000 lei pentru jocurile loto si de 400.000 lei pentru pariuri mutuale, in timp ce pentru pariuri in cota fixa este stabilita o taxa de 5% din incasarile realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai putin de 300.000 lei, pe baza documentatiei tehnico-economice.
Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor va fi impusã o taxa anuala de 250.000 lei pentru fiecare masa in municipiul Bucureºti si de 150.000 lei pentru fiecare masa in alte localitati.
Pentru fiecare mijloc de joc tip slot-machine va fi achitata o taxa de 4.800 lei, iar pentru jocurile bingo desfasurate in sali de joc taxa va fi de 45.000 lei pentru fiecare sala, precum si 5 % din valoarea nominala a cartoanelor achizitionate de la Imprimeria Nationala, care se achita in avans la Trezoreria Statului, cu prezentarea ordinului de plata vizat de trezorerie la ridicarea cartoanelor.
In prezent, pentru un an calendaristic, se colecteaza din taxele de licenta aproximativ 118,8 milioane lei.
„La calculul efectuat la impactul financiar s-a avut in vedere limitarea numarului de licente care se va face in mod natural, pe criterii pur economice, avand ca urmare o concentrare a activitatii prin reducerea numarului de sali de joc si a ramanerii in activitate a acelor organizatori care se vor putea adapta noilor cerinte”, se arata in document.
Ramane de vazut cati cartofori vor parasi acest viciu si cu cat se va mai imbogati statul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.