Autostrada Transilvania transformata in cinematograf

Autostrada Transilvania transformata in cinematograf

0 331

Chiar daca vestita autostrada Transilvania nu este circulata si mai este mult si bine pana cand aceasta va putea fi deschisa traficului, iata ca i s-a gasit o intrebuintare inedita.
Pentru cateva zile, autostrada va fi transformata in cinematograf ambulant.
Un lungmetraj inclus in Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va fi proiectat in cadrul unui eveniment drive-in, pe Autostrada Transilvania.
„Vom incerca sa facem si un eveniment special, o proiectie de tip drive-in, publicul va putea veni cu masina sa vada un film pe Autostrada Transilvania. Vom anunta si titlul filmului in scurt timp si cred ca pasionatii de lucruri speciale, originale, asa cum TIFF-ul ofera an de an, vor gusta foarte mult acest eveniment”, a spus Tudor Giurgiu, directorul TIFF, citat de MediaFax.
Peste doua sute de titluri, cu un numar dublu de proiectii, incluse in 19 sectiuni, vor fi prezentate la editia din acest an a Festivalului International de Film Transilvania, care se va desfasura la Cluj-Napoca, intre 29 mai si 7 iunie.
Iubitorii de proiectii in aer liber vor avea parte, asadar, la fel ca anul trecut, de vizionari „sub clar de luna”.
Seria proiectiilor Drive-In din parcarea Iulius Mall continua, dar organizatorii invita publicul si pe….autostrada.
Cu aceasta ocazie, soferii vor putea testa primii kilometrii de asfalt de pe Autostrada Transilvania si vor putea viziona filme proiectate pe un ecran de mari dimensiuni. Proiectiile vor avea loc si pe terasele clujene, cu care organizatorii vor colabora pentru intalnirile cu artistii si publicul prezent la eveniment. De pilda, la noua terasa Taberna. Tot o noutate a editiei sunt programele dedicate copiilor. „Ne adresam in special copiilor care stiu sa citeasca, cam de la clasa a III-a in sus” spus Tudor Giurgiu, fondatorul festivalului. Proiectul va fi realizat in parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean.
Fiecare proiectie va fi dublata de aplicatii didactice si dezbateri pe baza unor „fise” pe care organizatorii le vor pune la dispozitia dascalilor si a elevilor.
Un alt proiect, dedicat persoanelor cu deficiente de vedere, le va a duce acestora posibilitatea de a asculta filmul la casti. Ele vor putea auzi, pe langa coloana sonora, si descrierea actiunii filmului.
Traditia Meeting Point va continua si in acest an, alaturi de TIFF Lounge, pe terasa Muzeului de Arta.
Zilnic, publicul, mass-media, artistii si invitatii isi vor da intalniri pentru discutii libere pe marginea filmelor prezentate la festival. Dintre personalitatile de marca ale filmului romanesc si-au confirmat prezenta Dan Pita si Mircea Albulescu.
Pe parcursul evenimentului, Clujul va gazdui peste 300 de invitati din industria autohtona de film si peste 250 de invitati straini.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.