Ion Tiriac isi face muzeu de vanatoare in Brasov

Ion Tiriac isi face muzeu de vanatoare in Brasov

0 294

Este cunoscut faptul ca fostul mare tenisman, Ion Tiriac, este un om de afaceri de succes, activitatile intreprinse de el avand intotdeauna un profit garantat.
Una dintre ultimele retete care se doreste a fi de succes pe care acesta vrea sa o puna in aplicare este amenajarea unui muzeu de vanatoare in judetul Brasov.
Aici, Ion Tiriac intentioneaza sa-si expuna toate trofeele adunate de-a lungul timpului la partidele de vanatoare.
Pasiunea pentru vanatoare i-a fost transmisa lui Ion Tiriac de Ion Gheorghe Maurer, premier in vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.
Cotodianul „Adevarul” povesteste felul in care acesta a devenit un vanator desavarsit si cum s-a nascut aceasta pasiune: <„Botezul“ lui Tiriac ca vanator a fost pregatit cum se cuvine. Mistretii era insirati in poienita, iar cainii misuna in jurul lor. Vanatorii treceau din mana-n mana un termos cu tuica fiarta, in timp ce securistii nu-l slabeau din ochi pe Maurer. Un padurar tanar avea pregatit aparatul de fotografiat. Tiriac avea marea onoare sa fie botezat de primul-ministru. S-a trantit langa mistreti, iar Maurer il lovea pe spinare cu o nuia de alun. >
Aceasta pare sa fie anecdota transformarii lui Tiriac intr-un vanator inrait, dezvaluita in urma cu patru ani de Florea Simandan, fost colonel de Securitate.
Se pare ca Tiriac are o colectie impresionanta de arme de vanatoare. Prima carabina a primit-o in 1972 chiar de la Maurer, dupa finala Cupei Davis din Romania cu SUA.
O alta arma de colectie, cu incrustatii din aur, a primit-o de la regina Angliei. Mai mult, miliardarul a inchiriat, pe termen nelimitat, fostul domeniu de vanatoare din Almasu Mare, care a apartinut clanului Ceausescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.