Taxa de mediu distruge piata masinilor second-hand

Taxa de mediu distruge piata masinilor second-hand

0 246

Targul auto de la Tarlungeni a inregistrat cel mai imprevizibil record – nici macar o masina second-hand vanduta. Piata a fost plina de masini dar putina lume dispusa sa cumpere autoturisme de mana a doua. Vestea ca taxa de mediu se va tripla din 15 decembrie i-a speriat pe romani. Cei mai multi cetateni, speriati atat de criza cat si de “taxa”, prefera sa mai astepte pana isi vor cumpara o masina.
„Nu s-a vandut nimic. Mie mi se pare pur si simplu discriminare pentru simplul motiv ca nu poate sa imi impuna mie Guvernul, daca eu imi permit o masina de 2.000 de euro, sa nu o am” , a spus un vanzator.
Guvernul, in ultima sedinta, saptamana trecuta a marit “Taxa de mediu” pentru masinile second-hand, dar si pentru cele de lux. Masura, sustin guvernantii, va ajuta industria auto din Romania.
La targul de masini de langa Brasov, la Tarlungeni, au fost aduse cca. 2.000 masini pentru vanzare. Nu s-a vandut nimic.
Din cate se pare nici in targurile de masini second-hand din Capitala sau din alte zone ale tarii nu a fost mai buna, vanzarile fiind “la pamant”.
Nemultumiti vanzatorii de la Tarlungeni au fortat o demonstratie impotriva ordonantei si a taxei care a blocat vanzarile de masini second-hand. Astfel pe strazile brasovului sute de masini au protestat intr-o coloana imensa cu afise, sloganuri, mult zgomot si foarte multe injuraturi impotriva puterii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.