Crizbav, Judetul Brasov – obiectiv turistic

Crizbav, Judetul Brasov – obiectiv turistic

0 262

Cunoscuta cetate din zona Crizbav, ridicata in sec.XI de sasii veniti in Tara Barsei la indemnul lui Ladislau cel Sfant al Ungariei, va fi reabilitata.
Cetatea se afla la circa patru kilometri de centrul comunei, iar drumul care leaga cele doua locatii a fost recent reabilitat.
De fapt nu se mai poate vorbi de o cetate, ci doar de fostul bastion de aparare al portii, tot ce a mai ramas din fostul intreg. Dar este bine si asa, caci aceste semne ale trecutului trebuiesc salvate de la pieire, si pentru istorie, dar si pentru turism. Astfel, bastionul va intra cat de curand in reabilitare, pentru a putea fi vizitat in cele mai optime conditii.
„Acest proiect este foarte important pentru dezvoltarea intregii zone, in special pentru turism. E pus in valoare unul dintre monumentele istorice care au fost date uitarii. Investitia a fost realizata de catre Primaria Crizbav, in colaborare cu un investitor privat din zona, pentru ca, din pacate, administratia judeteana nu a alocat fondurile necesare, care se ridica la cateva miliarde lei vechi”, a declarat noul senator pedelist Marian Rasaliu.
Toate sunt bune, se fac pentru judetul nostru. Dar de ce trebuie sa bagam si venin in ceea ce facem? Nici nu s-a format bine noul guvern si a si reinceput raca dintre pedelisti si penelisti – stiti la cine ma refer, pe plan local.
Iar domnul proaspat senator ar trebui, daca face cate ceva pentru judet, sa taca si sa lase pe altii sa-l laude, caci,luand la numarat maruntisul, seful de partid – pe plan local – al domnului Rasaliu nu cunoaste nici istoria catunului de unde a aparut, daramite a Brasovului, chiar daca „domicilieste” in zona istorica Schei.
Este necesara mai multa concordie, daca tot vrem sa facem ceva pentru comunitate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.