Miercurea Ciuc – primul automat de lapte

Miercurea Ciuc – primul automat de lapte

0 250

Primul automat de lapte din Harghita a fost amplasat saptamana trecuta, la intrarea in piata agroalimentara din Miercurea Ciuc, de un producator privat.
Dozatorul a fost cumparat de Erdely Arpad, din comuna Ciucsangeorgiu, care s-a gandit ca in acest fel isi poate vinde laptele mai bine si mai civilizat. Omul povesteste ca ideea i-a venit dupa ce a vazut un automat similar in Elvetia, tara pe care a vizitat-o de curand.
Aparatul a costat 8.000 de euro, este din inox, atat in interior, cat si in exterior, ceea ce permite mentinerea unei igiene foarte bune si dispune de un program prin care proprietarul lui poate verifica, prin Internet, cat lapte s-a vandut sau daca trebuie sa il aprovizioneze.
Un litru de lapte de casa, oferit de acest automat, este de 2,5 lei, iar cumparatorul trebuie sa vina de acasa cu un flacon gol. Cei care doresc sa cumpere mai putin de un litru o pot face linistiti, dozatorul oferind si 100 de mililitri sau 200 de mililitri, in functie de cati bani are fiecare.
Cumparatorii trebuie sa introduca monede de 10 sau de 50 de bani si sa citeasca cu atentie instructiunile de folosire care sunt afisate in limbile romana si maghiara.
In ziua in care a fost instalat, dozatorul a starnit curiozitatea celor care au venit in piata centrala din Miercurea Ciuc, oamenii facand tot felul de comentarii hazlii, de genul “am trait sa vad si o vaca automata” sau “ce usor se mulge acum vaca”.
Putini insa au cumparat laptele de casa oferit de masinarie, dar proprietarul spera ca situatia se va schimba in perioada urmatoare.
Inca un astfel de automat functioneaza la Sfantu Gheorghe amplasat de catre Bartha Ferenc care a vazut utilajul în Austria.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.