Furtuna de vara

Furtuna de vara

0 263

Ciudateniile naturii au adus in triunghiul Prahova – Dambovita – Brasov, acuma, cand ne aflam in iarna, o furtuna tipic sezonului estival..
Este drept, fenomenele insotitoare specifice nu au durat mult, aici fiind vorba de descarcarile electrice care au insotit furtuna, ele desfasurandu-se pe timpul a circa 15 minute, in toate cele trei judete invecinate. Insa uite ca au fost, mirand lumea.
Celelalte, mai ales vantul in rafale puternice, cu viteza de peste 70 km/h – in zonele mai inalte trecand de suta – sunt ceva normal pentru orice anotimp, ca si stropii de ploaie sau zloata purtati de acest vant.
Este normal ca, in asemenea imprejurari deosebite, animalele sa se arate speriate si sa caute sa se ascunda, ca in fata oricarei catastrofe, iar omul fiind si el un animal, chiar daca se socoteste superior, s-a speriat si el.
Este drept ca asemenea fenomene au mai avut loc la noi in tara, dar ce iese in evidenta e faptul ca ele si-au inmultit aparitiile in ultimele doua decenii, chiar in zona Brasovului fulgerand si tunand, in plina iarna, acum 14 ani, acum 11 ani, acum cinci sau sase ani.
Dar acest lucru trebuie sa ne puna putintel pe ganduri, pe fiecare dintre noi, nu numei pe legiuitori, in ce priveste comportamentul nostru in relatia cu natura, ca aceasta sa nu se supere prea tare si sa ne arunce din leaganul ei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.