Cazut de la 15 metri in Bucegi

Cazut de la 15 metri in Bucegi

0 355

Un tanar de 25 de ani s-a prabusit, ieri, de la circa 15 metri, printre stanci, dupa ce s-a aventurat pe marginea unei prapastii de la cascada Urlatoarea din zona Busteni.
Tanarul se aventurase pe pietrele ude si alunecoase pentru a face fotografii cat mai senzationale a peisajului cu cascada.
Tovarasii de drumetie l-au scos din apa rece si au alertat salvamontistii, care in scurt timp s-au aflat la locul accidentului, dand primele ingrijiri accidentatului, care a suferit diferite traume, printre care si fracturi costale, plus alte lovituri, normale in asemenea incidente.
Salvamontistii au reusit sa-l recupereze pe tanar sidin socul hipotermic in care se afla datorita apei foarte reci a cascadei.
Tanarul, un prahovean, a fost transportat si internat la spitalul de urgente din Ploiesti, unde a fost supus interventiilor necesare, in prezent fiind în stare stabila.
Salvamontistii fac din nou apel la turisti sa fie atenti atunci cand merg pe munte si sa nu se aventureze dincolo de marcaje, pe margini de prapastii, pe colti de stanca, mai ales cand nu au o pregatire in domeniul alpinismului, chiar si numai de incepatori, si daca nu sunt echipati corespunzator.
De aceste sfaturi este bine sa tina cont si turistii care urca pe muntii judetului Brasov, mai ales in Fagarasi si Piatra Craiului, dar si in cei care par mai usor de escaladat si fara mari primejdii, cum ar fi Ciucasul, Piatra Mare si chiar Postavarul, munti ascunzand frumuseti, dar si pericole ce pot duce la grave accidente, cum s-a intamplat in atatea randuri pana acuma. Caci muntele este ca marea: si el isi cere tainul sau de victime, neacceptand pe cei slabi si pe cei care nu-i respecta legile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.