Vremea in racire

Vremea in racire

0 314

Meteorologii avertizeaza ca temperaturile de 29-30 de grade, cale pe care le-am intalnit in multe locuri la sfarsitul saptamanii trecute, vor fi urmate de o racire brusca, de vijelii si grindina.
Ieri vremea s-a aratat atat de calda incat valorile termice prognozate au fost potrivite pentru o zi de sfarsit de iunie. Si astazi, dar si maine, vom avea temperaturi de 29 si chiar 30 de grade Celsius in multe localitati si zone ale tarii.
Moldovenii vor fi primii in calea schimbarii prognozate si, intr-un fel, de asteptat. Norii se vor aduna peste regiune inca de luni seara. Diferenta de temperatura va fi destul de greu de suportat, caci este vorba de 6-7 grade de la o zi la alta. Daca astazi, de pilda, in Suceava se asteapta 24 de grade la amiaza, maine maxima abia daca va mai urca la 18 grade.
In plus, contrastul acut dintre masa de aer deosebit de cald si masa de aer rece venita prin nord se va face remarcat nu numai prin maxime simtitor mai mici, ci si prin ploi, abundente in Moldova in ziua de luni. Acestea se vor extinde in toata tara, unde vor fi insotite de vant cu aspect de vijelie si chiar caderi de grindina. La munte vor fi posibile si ninsori, la mari inaltimi, ceea ce va cobora considerabil si temperaturile.
Miercuri aversele se mai restrang, dar temperaturile nu mai prind avantul de luni, ramanand la valori intre 16 si cel mult 26 de grade, cu alte cuvinte la temperaturi normale pentru un aprilie la inceput, dar anormale pentru mai.
Totusi, dupa cateva asemenea zile, temperatura isi va reveni la normal si ne vom putea bucura din nou de soare si de zambetul florilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.