Ecologistii au curatat partia Clabucet

Ecologistii au curatat partia Clabucet

0 315

Peste 100 de ecologisti au urcat sambata pe partia Clabucet pentru a aduna gunoaiele lasate de turisti mai ales in iesirile la iarba verde in timpul minivacantei de 1 Mai
Ecologisti din toata tara s-au adunat la Predeal pentru a curata gunoaiele pe care le-au lasat in urma turistii in aceasta iarna. Sambata a fost curatat Clabucetul Taurului, iar duminica a fost ecologizata zona partiei si a telescaunului.
Membrii Federatiei de Turism si Ecologie, veniti din 16 orase, au avut nevoie de ore bune pentru a strange gunoaiele din Clabucetul Taurului.
„Foarte multe peturi, celofane, ma mir ca au ajuns asa de sus. Sper sa-si dea seama toata lumea ca trebuie sa respectam muntele”, ne-a spus unul dintre voluntari.
„Nu suntem toþi dintr-un domeniu, dintr-o firma. Pur si simplu suntem iubitori de natura, vrem sa gasim muntele curat, din pacate realitatea din teren este alta”, a declarat si vicepresedintele Federatiei de Turism si Ecologie, Razvan Bineatza.
Ecologistii au primit sprijinul cabanierilor din zona, care spun ca situatia este mai rea de la un an la altul. Voluntarii nu se lasa insa descurajati.
„In 2009 vom avea 11 evenimente, urmatorul impotant va fi in Padina, cu ocazia Zilei Internationale a Parcurilor, unde vom mobiliza 500 de voluntari”, a completat presedintele Federaþiei Romane de Turism si Ecologie, Silviu Toloaca.
Nu s-or fi lasand ei voluntarii descurajati, insa vedeti, din cele spuse de cabanieri, ca nici turistii nesimtiti nu se lasa, bagand, an de an, tot mai mult gunoi pe spatiile dorite verzi si curate, oferite de natura.
Ecologistii au curata ieri si partiile Clabucet si Cocos – nici o legatura cu cocoselul Elenei Udrea, chiar daca aceasta este sefa vremelnica a turismului roman – dar si zona telescaunului. In sprijinul lor au sosit si circa 40 de tineri, membri ai unor organizaþii nonguvernamentale, din Brasov si tara, iubitori ai naturii si respectand-o pe aceasta.
Da-le, Doamne, aur in suflet ecologistilor si lemn in mainile celor care murdaresc natura!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.