Sibiu: Cainii comunitari sunt sterilizati

Sibiu: Cainii comunitari sunt sterilizati

0 298

In Sibiu, a inceput campania de sterilizare a cainilor comunitari.
Campania pentru sterilizarea cainilor comunitari a inceput in aceasta saptamana, municipalitatea incheind un parteneriat pentru acest demers cu Fundatia Vier Pfoten.
Fundatia Vier Pfoten a demarat actiunea de adunare a cainilor de pe raza municipiului, primul cartier vizat fiind Gusterita. In zilele urmatoare impreuna cu aceasta fundatie municipalitatea va decide un plan privind zonele de actiune pe cartiere, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul primariei.
In actiunea de prindere a cainilor comunitari, echipele au intampinat reticenta unor sibieni cu privire la soarta cainilor ridicati. Pe aceasta cale rugam sibienii sa dea dovada de intelegere si ii asiguram ca acesti caini vor primi cel mai bun tratament, iar dupa sterilizare acestia vor fi repusi in teritoriul de unde au fost colectati.
Campania de sterilizare se desfasoara cu respectarea legislatiei in vigoare cu privire la protectia animalelor, iar scopul ei este de a realiza o mai buna gestionare a problemei cainilor comunitari. Actiunea se va intinde pe durata a 45 de zile, cu posibilitate de prelungire si presupune adunarea cainilor, sterilizarea si tratarea lor, marcarea celor care au fost inclusi in program si eliberarea in teritoriu. Sterilizarea este singura metoda recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru gestionarea numarului animalelor fara stapan.
Unul dintre obiectivele importante ale anului 2009 pentru rezolvarea acestei probleme este construirea adapostului si a infrastructurii aferente. Drumul catre adapost este finalizat in proportie de 80% iar proiectarea pentru constructia adapostului este finalizata. In urmatoarea perioada se va efectua predarea amplasamentului iar municipalitatea va emite ordinul de incepere a lucrarilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.