De la CE euroi buni cu dobanda buna!

De la CE euroi buni cu dobanda buna!

0 277

Dobanda aferenta imprumutului de 5 miliarde euro care va fi contractat de Romania de la Comisia Europeana este de circa 3% pe an, comparativ cu dobanzile cuprinse intre 11,5% si 12% percepute pentru titlurile de stat de pe piata interna, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.
„Dobanzile si chestiunile aferente imprumuturilor vor fi mult mai scazute. Dau doar un singur exemplu: astazi, noi luam de pe piata interna si titluri de stat cu dobanzi cuprinse intre 11,5% si 12% – si au fost si mai mari in lunile ianuarie si februarie – iar asistenta financiara pe care o obtinem prin imprumuturi externe luate de la Comisia Europeana poate sa insemne dobanzi de ordinul, de exemplu, de 3%. De la 12% la 3 % este o diferenta foarte mare. Conditiile sunt foarte, foarte avantajoase pentru Romania”, a spus Pogea.
Ministru Pogea uita sa ne spuna daca procentele pomenite sunt adaugate sau nu la Libor (Eurolibor). Daca cele 3% se adauga lucrurile stau mai altfel decat vrea sa ne demonstrze ministrul care uita ca mai trebuie platita si dobanda si creditul trebuie returnat din activitati in aceasta tara care mai trebuie sa fie si condusa.
Autoritatile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentantii FMI in privinta unui acord stand-by pe doi ani cu institutia financiara pentru 12,95 miliarde euro si asupra unui pachet total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si BERD in valoare de 19,95 miliarde euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.