Alt accident pe DN13 – Valea Bogatii

Alt accident pe DN13 – Valea Bogatii

0 303

Dupa recentul accident de pe Valea Bogatii, in care o cisterna cu 22 tone de motorina s-a rasturnat, punand in pericol, din punct de vedere ecologic, intreaga zona, iata ca ieri, tot intr-una din numeroasele curbe pe care le prezinta DN13 pe acea portiune, tot un autovehicol de mare tonaj s-a rasturnat. Este vorba de un TIR care transporta vitei.
Accidentul s-a petrecut in noaptea de joi spre vineri. Incarcatura, constand din 106 vitei, a avut de suferit, aceasta se intelege de la sine. Au murit circa 30 de vitei, restul fiind salvati de echipajul ISU Brasov, sosit de urgenta la fata locului.
Vinovat pentru accident a fost gasit soferul, un italian care conducea cu viteza prea mare pentru conditiile oferite de acel tronson al DN13, plin de serpentine.
Italianul a scapat doar cu cateva zdrelituri fara importanta, asa cum ii sta bine unui macaronar. Pe deasupra a mai avut si bafta ca incarcatura de vitei era asigurata.
Se pare ca aceasta portiune a DN13, respectiv Valea Bogatii, cu serpentinele ei care de ani si ani de zile fac victime, ar trebui sa fie semnalizata mult mai vizibil, prin panouri avertizoare la tot pasul, prin alte semnalizari, ba chiar prin montari de „militieni culcati”, cum sunt ei instalati prin oras, pe bulevardele si strazile care tenteaza la viteza. Altfel vom consemna in continuare accidente mai mult sau mai putin grave.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.