Indemnizatiile speciale nu vor fi eliminate

Indemnizatiile speciale nu vor fi eliminate

0 289

In noua lege a pensiilor, care se vrea „unitara”, parlamentarii, magistratii si militarii vor primi, in continuare, indemnizatii speciale, pe langa pensii, probabil sub alta denumire, mai smechera si care sa nu bata la ochi din prima si nici din a doua.
„Astazi (ieri, n.a.) a avut loc la Ministerul Muncii o prima intalnire la nivel de experti la care au participat reprezentanti din MAI, Ministerul Justitiei, Ministerul Muncii si Ministerul de Finante, pentru stabilirea principiilor care vor sta la baza Legii unitare a pensiilor. Aceste principii urmeaza a fi stabilite pana pe data de 15 mai si vor fi aprobate in prima sedinta de guvern care va avea loc dupa aceasta data”, a declarat consilierul pentru munca si protectie sociala al premierului Emil Boc, Mihai Seitan, pare-se un nume predestinat, caci in araba seitan inseamna diavol. (Nimic personal cu persoana fizica si particulara a consilierului)

Mihai Seitan a mai precizat ca noua lege a pensiilor va fi realizata pe modelul Legii 19, urmand „a fi construit un nou sistem de pensii unitar, care sa integreze in sistemul public de pensii sistemele speciale de pensii, precum cel al armatei si cel al serviciilor secrete”.
Pai atunci cum mai poate fi numit viitorul sistem de pensii ca fiind „sistem unitar”?
„Noua lege a pensiilor va fi construita pe principiul contributivitatii, principiul egalitatii de sanse si cel al solidaritatii, urmand sa motivam anumite categorii sociale, spre exemplu militarii, care vor primi pe langa pensie si o indemnizatie speciala. Aceata lege îi va cuprinde si pe magistrati si pe parlamentari”, a mai spus Seitan.
Oare prin ce hazna cu laturi au plimbat guvernantii nostri principiile egalitatii in sanse si al solidaritatii, ca mai au si tupeul sa enunte favorizarea, in continuare, a militarilor, meaistilor, magistratilor care nu inspira incredere cu toate toalele lor si mutrele si limbajul sobru sofisticat, si, mai ales, a parlamentarilor care, mancand orice rahat gasit proaspat, se ingrasa fizic si economic? Iar militarii si cei din MAI – este drept, duc o viata mai altfel decat cea ordonata noua – au salarii mari fata de medie ca sa le asigure o pensie normal de bunicica la batranete.
Motivare la ce? Celor din aceste categorii favorizate, in continuare, daca nu le convine sa iasa la pensie dupa un adevarat sistem unitar, atunci calea unei demisii le sta deschisa si pot sa practice orice alta meserie, cum ar fi strungar in pamant, de pilda, sau alte asemenea meserii care nu implica un asa-zis „stres”, neexistent in practica.

Mihai Seitan a adaugat ca actualul guvern doreste ca legea unica a pensiilor sa intre in vigoare in 2010, urmand ca termenul de aplicabilitate al acesteia sa se intinda pe parcursul a circa sase luni sau un an de zile.
O noua intalnire a comisiei speciale va avea loc in 12 mai, la ora 10.
Dupa care se va pune inca o bucatica de pecete a nedreptatilor sociale tot mai mari si mai frecvente.Dar ce pot face pensionarii normali, cum sa protesteze acestia cu eficienta, ce greve si alte miscari sociale cu sanse de rezultat pot declansa ei?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.