6.000 de apartamente vor fi izolate in acest an

6.000 de apartamente vor fi izolate in acest an

0 388

200 de blocuri brasovene, in care se gasesc peste 6.000 de apartamente, vor intra in programul national privind cresterea performantelor energetice. Numarul proprietarilor care au depus documentatia necesara reabilitarii termice a locuintelor este, insa, de doua ori mai mare. Apartamentele lor vor fi insa izolate anul viitor, conform programarii facute de municipalitatea brasoveana, care trebuie sa asigure 30% din totalul sumei de 87 de milioane de lei, cat costa reabilitarea termica a primei transe de 200 de imobile de locuit.
Pentru un bloc cu 20 de apartamente si cu 4 etaje, construit in jurul anului 1970, costurile cu izolatia termica se ridica la aproximativ 290 de mii de lei.
Conform proiectului intocmit de Ministerul Dezvoltarii si acceptat de catre asociatiile de proprietari, cheltuielile sunt suportate in proportie de 50 la suta de minister, 30 la suta de catre primarii, in timp ce 20 la suta revin proprietarilor.
Pentru fiecare din cele 5.921 de apartamente (aceasta pare a fi cifra exacta), valoarea medie a investitiei este de 14.789 de lei, cu o contributie media din partea locatarilor de 2.958 de lei/apartament.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.