Expert BM: Romania si evitarea recesiunii

Expert BM: Romania si evitarea recesiunii

0 254

Dupa numeroase analize si statistici, promisiuni ale guvernului si avertizari are altora care fie aratau ca Romania va intra in criza profunda, fie contrariul, un expert vrea sa calmeze lucrurile.
Astfel, economistul senior al Bancii Mondiale din Romania, Catalin Pauna, crede ca Romania are sanse mai mari sa evite recesiunea in 2009 decat sa se confrunte cu ea. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt prestabilite, situatia fiind imn continuare dependenta de contextual mondial, dar si de masurile adoptate de statul roman si cum stie el sa gestioneze evenimentele.
In aceasta situatie, marja de eroare este foarte mari si este greu de prevazut ce se va intampla. Ca raspuns la criza, analistul crede ca programul de salvare al guvernului ar trebui sa porneasca de la varianta cea mai rea- scaderea substantiala a economiei, „si ar trebui sa contina un set coerent de masuri pe care sa le implementam in functie de materializarea sau nu a acestor factori”, crede Pauna, citat de Adevarul.
Acesta este optimist si crede ca piata internationala va creste pe atat de repede pe cat a cazut. Previziunile roz ale analistului pentru Romania pentru depasirea crizei se bazeaza pe flexibilitatea pietei interne, datorita unor reforme „destul de liberale”, comparativ cu economia europeana, „perceputa ca rigida”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.