Cel mai iubit fiul al poporului, in vizite de lucru

Cel mai iubit fiul al poporului, in vizite de lucru

0 268

Aflat de ceva timp in criza …de criza, presedintelui Basescu i-a picat o mare pleasca, taman in campania electorala: criza financiara mondiala. In lipsa de realizari, o criza “gestionata” de sus, abate atentia cetatenilor de la “nema putirinta”, dezvaluind nebanuitele calitati prezidentiale. Dealtfel, criza este tema preferata a presedintelui si daca nu se iveste una reala, se inventeaza ceva pentru el. De cand a preluat mandatul s-a tot jucat de-a criza, criza politica, criza Aliantei D.A., criza jurnalistilor rapiti (prilej cu care s-a infiintat faimoasa celula de criza de la Cotroceni, care s-a reunit si s-a tot reunit, cine stie de ce), criza inundatiilor, seceta. Cum apare o calamitate, cum se echipeaza presedintele in costum de criza si pleaca la drum pentru a lua fata electoratului.
Ca s-a dus de 17 ori la podul de la Maracineni incaltat cu cizme de cauciuc (sa vada el cum se face un pod mai trainic si mai frumos, ca in cantec), ca si-a pus fesul Paul&Shark, ca s-a dus la aeroport sa-i intampine pe jurnalistii rapiti, Basescu a stralucit prin aflarea in treaba. De cand cu criza economica insa, cel mai iubit fiu al poporului a devenit mai neastamparat ca niciodata. A inceput sa bata fabricile tarii ca sa …ce? Are vreun plan de combatere a crizei, are vreo idee geniala despre cum vom trece mai usor peste problemele care incep sa curga? A-propos, Iliescu batea si el fabricile prin 90, cate au mai ramas in picioare? Si inca o problema: si alt priceput, George Scripcaru a discutat cu Kraft Foods sa nu inchida fabrica de la Brasov si acum Mediafax a anuntat ca decizia ca fabrica sa fie inchisa este irevocabila. Revenind la Basescu, n-am auzit ca ar avea altceva decat diverse comentarii si ca, in general, nu-si face griji. Si de ce si-ar face, odata ce a descoperit secretul iesirii din criza? In loc de Volkswagenul din dotare, va folosi o Dacie Logan apartinand Serviciului de Protectie si Paza. Cica asa protejeaza industria romaneasca. Oare cum se intampla asta? Eu nu vad decat ca-si menajeaza masina personala circuland cu una de la SPP. Alta era smecheria, daca inainte de campanie si inainte ca aceasta criza sa inceapa sa se manifeste, presedintele si-ar cumparat pentru uzul personal un Logan. As fi zis, da, bravo, sprijina industria romaneasca, dar asa? Foloseste o masina cumparata deja de SPP si tinuta la garaj. Dar in fine, sa zicem ca ar da roade reclama cu presedintele la volanul Loganului. In privinta alimentelor romanesti, in ciuda imaginii pe care o are si o avem multi, cu romanii care dau navala la hypermarket sa cumpere produse straine, cred ca este deformata. Foarte multi romani se aprovizioneaza de la piata, foarte multi cauta produse cat mai proaspete, multe dintre pensiuni sunt deja contractate pentru sarbatori, tocmai pentru meniurile traditionale. Si daca totusi, din saracie, se opteaza pentru produse congelate din import, e greu sa-I faci pe oameni sa renunte (e o moda printre cei cu buzunare mici sa cumpere pui congelati, vrac, adusi din Olanda, care costa mai nimic).
Nu este rau sa auzi presedintele indemnand cetatenii sa consume produse romanesti. Dar cred ca solutia cea mai buna este normalitatea (atata cata poate fi in vremuri mai dure) si decenta. Nici macar campania nu este o scuza pentru periplurile si discursurile prezidentiale gretoase, ce amintesc de anumite vremuri cand aproape facusem alergie la vizitele de lucru ale tovarasului. Vrem presedinte, tovaras am avut deja si ne-a ajuns!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.