Brasovenii pot trimite mesaje la Bruxelles

Brasovenii pot trimite mesaje la Bruxelles

0 376

La Brasov, pe Colina Universitatii, a fost montata o cabina multimedia, unde oricine poate inregistra un mesaj care va fi proiectat la Bruxelles.
Aceasta „Cabina a cetateanului” face parte dintr-un proiect european, care s-a lansat in toate statele membre ale Uniunii Europene.
Studioul TV in format micro a aparut, in principal, pentru a combate dezinteresul europenilor pentru institutiile de la Bruxelles si pentru deciziile care se iau acolo. Cabina va mai ramane in Brasov pana pe 5 mai, dupa care va trece prin Arad, Ramnicu Valcea si Galati.
ÎIn toate capitalele Uniunii Europene au fost instalate asemenea cabine, unde oricine poate sa spuna ce asteapta, ce doreste sa realizeze, de pilda, Parlamentul European.
Mai trebuie aratat ca mai multe mesaje romanesti au plecat deja la Bruxelles. Acolo vor fi proiectate, alaturi de toate celelate din Europa, pe un ecran gigant, in fata cladirii Parlamentului European.
Este bine ca la Brasov aceasta cabina multimedia a fost instalata pe Colina Universitatii, caci acolo traiesc si invata foarte multi tineri, din localitate si din tara, care, daca ar fi sa o luam logic, sunt interesati – sau ar trebui sa fie – de prezentul si viitorul lor european, avand la indemana, este drept, pentru un scurt timp, posibilitatea de a coresponda direct cu Bruxelles si forurile europene de acolo, afland noutati si transmitandu-si parerile si ideile. Actiunea se doreste repetata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.