Elevii brasoveni din clasele I – IV picteaza pe pereti

Elevii brasoveni din clasele I – IV picteaza pe pereti

0 558

Scolarii brasoveni cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani sunt invitati sa participe la un exercitiu de creativitate, si anume, pictura pe pereti.
In perioada 15-17 mai, toti elevii din clasele primare 1-4, vor putea lua parte la cele 3 ateliere de pictura, organizate de Tumba S.R.L., sub indrumarea Irinei Hasnas Hubbard, artist plastic. Proiectul este intitulat sugestiv „Ziua si Noaptea – Week-end pe pereti”.
Atelierele sunt programate pentru 15, 16 si 17 mai 2009, 3 ateliere zilnice cu durata de 2, 3, 3 ore cu pauza, in 2 serii, vineri intre orele 14-16 sau 17-19 si sambata si duminica intre orele 10-13, respectiv 15-18
Nr. de locuri poate sustine maximum 10 copii / serie.
Obiectivele acestui eveniment sunt urmatoarele:
1. Antrenarea in exercitii estetice de arta decorativa si arta murala prin stimularea interesului fata de mediul in care traiesc.
2. Experimentarea tehnicilor proprii, si nu numai, ale compozitiei murale favorizand asimilarea mai buna a datelor din istoria artei, etapele de pregatire ale unui proiect, integrarea in grup si munca in echipa.
3. Completarea lucrului in atelier cu o vizita in oras, expunerea unor planse si vizionarea unor filmulete, modalitati de trecere de la abordarea practica la cea teoretica, primind astfel exemple din istoria artei ale aplicabilitatii acestui mestesug si fiind in acelasi timp si o modalitate de dialog, de schimb de pareri, de afirmare a gusturilor, de angajare in activitati interactive.
Cei mici vor fi incantati sa faca in cadrul acestor workshop-uri ceea ce si-au dorit pe perioada intregii copilarii: sa picteze peretii camerelor.
Pe site-ul organizatiei, reprezentantii ii tenteaza pe scolari sa participe la acest proiect unic in Brasov.
„Copii, aveti sansa sa pictati direct pe perete! Ba mai mult, sa lasati amprenta voastra, de mici artisti, in casa Anei din Brasov!
Noi va dam pensule si culori, creioane si sabloane, carti pentru inspiratie si un perete intreg! Voi veniti cu idei sau cu o poveste si vom pune cap la cap ideile noastre. Irina ne va ajuta sa le gasim forma grafica si sa le repartizam pe suprafata verticala a peretelui, pentru ca toti sa contribuiti la lucrarea comuna si ca desenele fiecaruia sa se alature armonios desenelor celorlalti.
Veti picta cand in picioare, cand pe branci, cand pe scara, ca adevaratii mesteri din vechime!
Si va veti putea deschide bratele si face desene mari cat voi, si chiar mai mari!
Cand pictura va fi gata, ne vom fotografia in fata peretelui si vom duce acasa amintirea unei realizari monumentale si un CD cu etapele muncii noastra creative, de santier!”
Pentru detalii si inscrieri, ii puteti apela pe organizatori la telefon 0722.246.192 sau la email office@tumba.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.