PSD+PC, mai buni CA PDL

PSD+PC, mai buni CA PDL

0 458

Un sondaj CURS arata ca alianþa PSD+PC ies inaintea PDL-ului in lupta pentru alegerile europarlamentare.
Sondajul CURS, realizat in perioada 8-16 aprilie, arata ca noile sau ultimele – spuneti-i cum doriti – preferinte electorale ale romanilor se orienteaza spre Alianta PSD+PC in proporþie de 30%, celo mai aprig contracanditat, PD-L, ar obtine doar 26%, iar PNL ar fi votat de 19% dintre cetatenii cu drept de vot. PRM si UDMR ar obtine fiecare cate 7%.
Surpriza mare de la europarlamentare o constituie fiica cea mica a presedintelui. Candidata independenta Elena Basescu reuseste sa treaca pragul electoral, ridicat la 3%, cu cele patru procente cu cat figureaza in sondaj.
Dupa cum reiese din sondajul CURS, daca duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, Gigi Becali ar obtine 10% din voturi, iar Corneliu Vadim Tudor 9%. Si ce daca? Poate ca fostul pastor Becali s-a mai cizelat, iar trecerea anilor a mai incetinit tirajul „mitralierei” C.V.Tudor, care, de altfel, are ceva cultura in cap, oricat ar fi el de contestat de adversari. In aceasta privinta, multi dintre contracandidati, inclusiv „independenta” Elena Basescu, abia daca ii ajung la genunchi.
Tintind spre alta directie, cea a prezidentialelor, potrivit CURS, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale, principele Radu ar obþine 3% din voturi, Crin Antonescu ar fi votat de 20% din alegatori, Mircea Geoanã ar obþine 23% din totalul de voturi exprimate, in timp ce actualul presedinte, Traian Basescu, ar putea obtine 32% din sufragii, asta si datorita exemplarei mobilizari la urne – o putem numi chiar fanatice – a basescienilor in comparatie cu celelalte formatiuni politice.
Sondajul CURS a fost realizat în perioada 8-16 aprilie 2009, iar marja de eroare a sondajului CURS este de +/-3% la un nivel de incredere de 95%. La sondajul CURS au participat 1.067 de persoane cu varste de la 18 ani in sus.
ramane de vazut ce boacane va mai face Boc & comp. pana la alegeri, si europarlamentare, si prezidentiale, ca sa mai scada in sondaje si, implicit, la alegeri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.