1.000 de brazi de la Directia Locala a Padurilor Kronstadt

1.000 de brazi de la Directia Locala a Padurilor Kronstadt

0 204

Preturile la care cumparatorii pot obtine un brad de Craciun sunt aceleasi ca anul trecut. Oferta de anul acesta include si ramuri de brad pentru cumparatorii lipsiti de resurse. Politistii, jandarrmii si inspectorii silvici anunta controale severe de sarbatori, pentru depistarea taierilor ilegale de brazi.
Directia Locala a Padurilor Kronstadt isi va amenaja astazi standurile din Piata Sfatului pentru ca joi sa puna la dispozitia brasovenilor brazii taiati deja din padurile si pregatiti pentru comercializare. 1000 de brazi de Craciun vor ajunge in casele brasovenilor, la preturile practicate si anul trecut. Astfel ca, la pretul de 10 lei, cei care se multumesc cu un conifer mai pitic, vor impodobi un bradut de 70 cm inaltime. Pentru brazii cu inaltimea de pana la 1 metru si jumatate, doritorii vor scoate din buzunar 20 de lei, in timp ce pomii de Craciun de pana la 2 metri si jumatate vor costa 30 de lei. Oferta Directia Locala a Padurilor Kronstadt este insa mai larga si include si brazi la ghiveci, care costa 70 de lei, dar se adreseaza si brasovenilor lipsiti de fonduri, care vor putea sa-si impodobeasca locuintele cu crengute de brad, la pretul de un leu pentru zece bucati.
Comisia mixta pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale de recoltare, transport, prelucrare si comercializare a materialelor lemnoase si a pomilor de Craciun a efectuat deja, de la inceputul lunii decembrie 342 de actiuni in judet, dintre care 262 in fondul forestier, 74 pe drumurile publice si alte sase in piete. Au fost aplicate sanctiuni pentru incalcarea legislatiei silvice in valoare de 7.054 de lei si a fost confiscata o cantitate de 35 mc de material lemnos in valoare de 4.436 lei, precum si 268 de pomi de Craciun, evaluati la 7.886 lei. Materialul lemnos si brazii de Craciun au fost predati unitatilor silvice, care ii vor valorifica in conditiile legii. Controalele vor continua pana in luna ianuarie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.