Baton cu ciocolata ce distruge inima si ficatul

Baton cu ciocolata ce distruge inima si ficatul

0 493

Ciocolata este un afrodiziac cu multe atribute pozitive pentru organism daca este consumata cu masura. Cu toate acestea, daca acest ingredient intra in combinatii „nefericite” se poate transforma intr-o adevarata bomba calorica si nu numai, pentru cei care o consuma.
Batoanele de ciocolata, acest desert indragit de toata lumea, se poate gasi acum in tot felul de combinatii: cu alune, cu caramel, cu nuca de cocos, cu biscuiti, napolitane, etc. Inainte de a opta pentru un astfel de „dulce”, ar fi bine sa cititi cu atentie eticheta produsului cumparat.
Winergy este un astfel de baton de ciocolata in care au fost amestecate o cantitate foarte mare de margarina si zaharuri rafinate, ceea ce duce la afectiuni ale inimii si ficatului.
Batonul de ciocolata cu caramel, nuga si alune Winergy este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia asupra excesului de lipide de origine vegetala hidrogenate (margarina), dar si animala. Acestea sunt amestecate cu o cantitate mare de zaharuri cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida.
Combinatia de grasimi si zaharuri afecteaza buna functionare a sistemului cardiovascular, a pancreasului si a ficatului. Din aceasta cauza, produsul are imprimata si o valoare energetica ridicata de care trebuie sa tina cont mai ales persoanele supraponderale si obeze.
Din pacate, consumatorul este indus in eroare cu usurinta prin „omiterea” unor cuvinte cheie in traducerea din limba engleza in limba romana a etichetei produsului cu pricina.
Importatorul acestui produs a tradus eticheta doar pe jumatate, astfel incat consumatorii care nu vorbesc limba engleza nu vor intelege ce fel de ulei hidrogenat a fost folosit. Daca ar fi respectat normele privind etichetarea in vigoare atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana, ar fi trebuit sa traduca si ceea ce este scris in paranteza: seminte de bumbac, floarea-soarelui si/sau palmier. De asemenea, nu este tradus nici ingredientul “whey powder” – pudra de zer.
Produsul analizat are in compozitie si o serie de ingrediente cu potential alergen. Astfel, persoanele care sufera de intoleranta la lactoza, alergie la soia sau alune trebuie sa testeze doar o cantitate mica de produs pentru a vedea care este reactia organismului. O atentie deosebita trebuie sa o acorde si consumatorii care au alergie la albusul de ou.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.