Harvard absolvit in 14 zile – recordul lui Radu Duda

Harvard absolvit in 14 zile – recordul lui Radu Duda

0 401

Nu este vorba despre vreun copil minune al vremurilor noastre, ci de insusi pretendentul la sefia tarii, altoitul ciolan domnesc Radu a lu’ Duda. Acesta, ca oricare ciocoi parvenit, minte de stinge. Astfel, el afirma in CV-ul sau ca ar fi absolvit Colegiul „George C. Marshall”, unde, de fapt, a participat doar la un seminar de o saptamana. El nu a absolvit nici „John F. Kennedy School of Government” de la Harvard, asa cum mentioneaza in prezentarea de pe site-ul personal, ci doar un curs de doua saptamani
Precizarea a fost facuta chiar de reprezentantii prestigioasei universitati, la solicitarea HotNews.
„In documentele noastre, Principele Radu Hohenzollern-Veringen din Romania a luat parte si a terminat ‘National and International Security Program ‘ in anul 2004. Sunt multi care sustin ca au absolvit Harvard”, a declarat, pentru HotNews.ro, Doug Gavel, directorul de comunicare din cadrul „Harvard Kennedy School”.

Absolvirea Colegiului „George C. Marshall” din Germania este o alta „facatura” operata de aceasta poama acra, Duda, in CV-ul sau, el participand, de fapt, doar la un semninar de o saptamana.
“Principele Duda a participat la ‘Senior Executive Seminar’ in 2003. Este un program de o saptamana care aduce laolalta lideri din diferite tari pentru a discuta probleme de interes mondial”, a declarat, pentru HotNews, Yvonne Levardi, sefa de comunicare de la „George C. Marshall”.

Curriculum Vitae a fost modificat „din mers” de catre stafful principelui-candidat la presedintie, imediat ce acestuia i-au fost cerute lamuriri in privinta studiilor. Ba chiar mai mult, consilierul sau personal – alt lingau care suge din banii nostri, pana la urma – Cornel Comsa, s-a declarat uimit de interesul pe care acest subiect l-a starnit.
„Vom opera aceasta schimbare, nu e nicio drama, dar nu inteleg care este subiectul acestui posibil articol. Harvard nu are profesori de calitate? Sau cursul nu e relevant? Aceste cursuri comprimate sunt special create pentru personalitati din intreaga lume… nu e relevant?”, a comentat Comsa.
Ba da, este relevant pentru minciuna care zace in Radu Duda, si aceasta ii poate indeparta pe multi dintre adeptii sai si al rablei de Case Regala. Caci comportamentul ramasitei de Mihai I si toata activitatea lui Carol II au fost numai minciuna si in defavoarea „tarisoarei” mult iubite.

EBA 07 – un precedent asemanator.

Si Elena Basescu – EBA 07 – s-a dovedit ca nu a absolvit Universitatea „James Madison” (JMU), asa cum a sustinut tatal sau, Traian Basescu, ingrosand cu aceasta declaratie conturul sau de prim-mincinos al tarii. EBA 07 a fost, de fapt, student part-time, in timpul semestrelor din toamna lui 2002 si primavara lui 2003, cand s-a plimbat – oare pe a cui bani? – in cadrul unui schimb de studenti intre JMU si Universitatea Romano – American, pe meleagurile lui Winetou. Tot la aceasta universitate Romano – Americana – parca am auzit ceva vorbe necurate despre aceasta universitate, sau ma insel? – si-a obtinut, de altfel, si licenta in baza careia se declara economista, cu un serviciu de patru ore pe zi si un salariu de circa 7.000 lei/luna. Asa ca Radu Duda nu este singurul candidat care a avut probleme cu CV-ul . Atata doar ca el a supralicitat la minciuna.

Si iata cum candidatul la preºedinþie Radu Duda s-a tot incurcat in declaratii, vrand sa fenteze un intreg popor, asa cum face si socru-su cand balmajeste cat de sarac a plecat el din tara dupa abdicarea – repet, ceruta de istorie si nu cu pistolul la tampla – din decembrie 1947.

La Radu Duda apar neconcordanþe nu numai in CV-ul lui, ci si in declaratiile sale publice, cand a susþinut ba ca este absolvent de Harvard, ba ca a absolvit doar un curs al presigioasei universitati. Astfel, intr-o emisiune televizata de un post nationalla, pe 9 aprilie, mentiona ca „am urmat un scurt program in vara lui 2004 de securitate international si nationalã” la Harvard, curs ce s-a dovedit a fi tinut doar doua saptamani.
Chiar in acea perioada a reusit sa o cunoasca si pe cea care i-a devenit sfatuitoare, Betsy Myers, si care, mai tarziu, a ajuns director executiv al campaniei lui Barack Obama.

Dupa numai cateva minute insa, tot in cadrul acelei emisiuni televizate si ajungand sa vorbeasca despre cariera sa militara, Radu Duda si-a imbogatit palmaresul universitar.
„Urmãtoarea avansare, din 2004, a fost pentru ca am absolvit Universitatea Harvard, o universitate pe care au absolvit-o cred ca doi sau trei generali in toata Romania. Iar la Harvard am avut colegi cei mai importanti oameni din Statele Majore ale Fortelor Armate Americane, la absolvirea carei scoli am primit gradul de locotenent-colonel, tot in rezerva”, a declarat Duda, salivand de incantare.
Am mintit si eu la viata mea, atunci cand trebuia sa-mi motivez chiuleala de la serviciu sau cand vroiam sa cuceresc o femeie, dar minteam acelasi lucru si pe care ajungeam sa-l cred si eu pe jumaate. Dar erau minciuni cu cazut pe scari sau ochi frumosi, nu cu absolviri inexistente de facultati si universitati occidentale. Chiar si scarile pe care „alunecam” uneori erau de la carciumioare autohtone.
Si un asemenea histrion vrea sa conduca Romania spre propasire si bunastare?

Pe deasupra, Duda mai mentioneaza, la capitolul pregatire scolara, si absolvirea, in 2002, a Colegiului National de Aparare, considerat de el ca „cea mai inalta forma de scolarizare militara din Romania si din NATO”, dupa care pretinde si absolvirea, in 2003, a Scolii Germane de la Garmisch Partenkirchen.
Mai, sa fie! Baiatul asta este toba de carte. Pe langa el, Basescu si marina sa este un puisor plapand, iar Iliescu, absolvent al politicilor la Moscova, un biet analfabet. Asa ca romanii care iubesc minciuna si pe mincinosi sunt indreptatiti sa se repeada, in decembrie sau cand se vor tine prezidentialele, sa-l voteze, ca mai mare al lor, pe acest Radu Duda de Hohenzollern Sigmaringen, Vermaringen si alte Ringenuri, ca-i tare tipul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.